Meteen naar de content

Volg ons!

Gratis verzending vanaf €50

Onze verf is in bijna alle kleuren leverbaar

Mat, zijdeglans of toch hoogglans? Wat kies jij?

Glansgraden verf | Verfsale.com

Staat er een schilderklus op de planning, maar ben je er nog niet uit waar je voor moet kiezen? In deze blog leggen we je meer uit over glansgraden. Hierdoor kom je er beter achter wat het beste bij jouw verfklus past.

Het visuele effect dat je ziet na het aanbrengen van lak of verf is de glansgraad. Tegenwoordig heb je steeds meer keuze als het op de glansgraad aankomt.

Glansbeleving

Hoe je een kleur op een oppervlakte ervaart is afhankelijk van een aantal factoren. De volgende factoren spelen een rol:

Het is dus niet alleen maar een keuze van smaak. De uiteindelijke kleur kan er echt anders uit komen te zien in een bepaalde ruimte, dan op het blik of kleurstaaltje dat je hebt gebruikt.

Ook de ondergrond kan een rol spelen in de beleving. Een glans van gloss-lak kan er bijvoorbeeld anders uitzien op een ondergrond zonder oneffenheden dan op een ondergrond met structuur. Het langdurig blootstellen van lak/verf kan ervoor zorgen dat de glansgraad afneemt of dat de kleur verbleekt. Dit gebeurt vooral bij producten die niet bedoeld zijn voor buiten of producten met een minder goede kwaliteit. Als je er zeker van wilt zijn dat je buitenverf een langere periode mooi blijft en mee gaat kies dan voor buitenverf van Drost zoals de Drost Devetaal 4 seizoenen SB Hoogglans:

  • Een 4 Seizoenen verf!
  • Sneldrogende 1-K hoogglanzende aflak die ook bij lagere temperaturen te verwerken is.
  • Zeer goede dekking en vloeiing, hoge glansreflectie, goede buitenduurzaamheid en relatief snelle droging bij lage omgevingstemperaturen.

 

 

In het kort leggen wij de populairste verf en laksoorten uit zodat de keuze in het vervolg gemakkelijker wordt:

De belangrijkste keuzes waar je mee begint:

  • Transparante producten: Transparante producten laten nog enigszins de ondergrond zien. Je kunt hiervoor kiezen als je bijvoorbeeld houtnerven wilt blijven zien.
  • Dekkende producten: Dekkende producten bedekken de gehele ondergrond. Per kleur of product en ondergrond kan het wel verschillen in hoeveel lagen het product echt compleet dekt.
  • Alkyd producten: Alkyd producten zijn bedoeld voor buiten. Door de samenstelling is Alkyd beter bestand tegen heftige weersinvloeden. Ook zijn deze producten kras en slijtvast en duurzamer. De droogtijd is erg traag wat ervoor zorgt dat je een mooier resultaat behaaldt.
  • Producten op waterbasis: Producten op waterbasis drogen snel en bevatten minder schadelijke stoffen die je kunt inademen bij het aanbrengen of nadat het product is opgedroogd. Binnenhuis vergeelt water gedragen verf niet en ze zijn een stuk geurarmer. 

Nadat je hierin de beste keuze hebt gemaakt kan je kijken naar de glansgraad.

Gloss

Gloss producten hebben van alle producten de hoogste glansgraad. Gloss-producten zijn beschikbaar in varianten voor binnenshuis en buitenshuis. Een muurverf met een gloss-glans zie je niet heel veel. Naast dat het product een mooie glans geeft, is het ook extra sterk en beter bestand tegen weersinvloeden. Een sterke gloss-afwerking heeft echt een weerspiegelende werking.

Semi-gloss

Is het weerspiegelende effect een beetje veel, maar wil je wel het glanzende effect? Dan is een semi-gloss de perfecte keuze. Een semi-gloss heeft een glansgraad tussen de 60 en 75 procent, een hoogglans zit op een glansgraad van meer dan 75 procent. Deze glansgraad is ook beschikbaar in binnen en buitenvarianten. Het product biedt een goede bescherming tegen krassen, beschadigingen en weersomstandigheden. Ook kan je het product makkelijk schoonmaken en houden.

Zijdeglans

Zijdeglanzen worden met name binnen gebruikt. Het zorgt voor een beetje extra luxe en zachtheid. Het geeft je interieur dan ook een levendige en frisse uitstraling. Zijdeglans producten zijn aardig kras en slijtbestendig, maar iets minder bestendig tegen heftige weersomstandigheden. Wil je toch graag buiten een zijdeglans product gebruikten kies dan wel voor een product dat speciaal voor buiten ontwikkeld is.

Mat

Het voordeel van matte producten is dat oneffenheden minder snel opvallen dan bij hoog glans producten. Kleine beschadigingen en krassen kan je hiermee goed verbergen. Matte producten zijn wel minder geschikt voor buiten. Dit komt omdat ze minder goed kunnen tegen weersomstandigheden. Het biedt wel minder bescherming tegen nieuwe krassen of beschadigingen. Er zijn wel matte verven die goed reinigbaar zijn. Dit is een perfecte keuze als je kleine kinderen in huis hebt of een enthousiaste viervoeter.

Bij Verfsale vind je alles voor jouw verfklus, bestel makkelijk en snel via onze website. Profiteer van scherpe prijzen en een fijne klantvriendelijke service.
Vragen over welke keuze nou de beste is voor jouw verfklus? Neem gerust contact op met de klantenservice.

Professionele kwaliteit

Altijd de scherpste prijs

Gratis verzending vanaf €50

Beoordeling 9,9 (webwinkelkeur)