Meteen naar de content

Volg ons!

Gratis verzending vanaf €50

Onze verf is in bijna alle kleuren leverbaar

Afneembare of afwasbare muurverf

Afwasbare of afneembare muurverf | Verfsale.com

Wellicht heb je het wel eens voorbij zien komen of iets over gehoord. Afneembare verf wordt ook wel afwasbare verf genoemd. Wanneer je wanden hebt die snel vies wordend, an is dit een fijne en betaalbare oplossing.

Wat is afneembare verf?

Afneembare verf kan je echt afnemen. Bij normale muurverf gaat de verf vaak poederen of afgeven. Dit is ook te zien aan je schoonmaakdoek, er komt namelijk een witte waas op. Er ontstaat vaak ook een glanzende vlek op de muur en dit is zonde van de muurverf. Het voordeel aan afneembare verf is dus dat je dit kan afnemen zonder dat het aangetast wordt.

Wanneer kan je het beste kiezen voor afneembare verf?

Je kan het beste kiezen voor afneembare verf in ruimtes die je zelf graag schoonhoudt. Het wordt voornamelijk gebruikt in keukens en badkamers. De verf is bestand tegen vocht en vuil en is makkelijk van de muur te verwijderen. Afneembare muurverf wordt onderverdeeld in schillende schrobklassen;

  • Schrobklasse 1: Prima schoon te maken met water en een borstel. Deze verf wordt vaak gebruikt in ruimtes die vaak schoongemaakt moeten worden.
  • Schrobklasse 2: Iets minder goed te reinigen. Het meeste vuil kan nog wel verwijderd worden met een natte doek.
  • Schrobklasse 3: De verf is een stuk minder afwasbaar. Het risico is aanwezig dat bij deze verfsoort de verflaag aangetast wordt.

Overschilderen van afneembare muurverf

Als je van plan bent om afneembare muurverf over te schilderen dan kan dit prima. De basis van afwasbare muurverf is hetzelfde als die van andere soorten muurverf. Je hoeft dus niet bang te zijn dat deze verf minder goed hecht. Een goede voorbereiding is altijd belangrijk voor een verfklus. Zorg ervoor dat het oppervlak goed schoon is, dit zorgt namelijk voor de beste hechting.

Een echte aanrader uit het Verfsale assortiment is de Clean Mat van Zero, een zeer goed reinigbare matte muurverf voor binnen en buiten met een extreem hoge dekkracht;

  • Gebruiksklaar
  • Zeer goed reinigbaar
  • Hoogste dekkracht
  • Schrobvast klasse 1
  • Voor binnen en buiten

Afneembare verf is dus zeker een aanrader en vooral voor de keuken, badkamer of een andere ruimte die snel vies kan worden. Dit scheelt je in de toekomst veel muren over verven.

We adviseren graag mee in de kleur die het beste past bij de ruimte. Neem dus voor vragen of advies op maat gerust contact op met onze klantenservice.

Professionele kwaliteit

Altijd de scherpste prijs

Gratis verzending vanaf €50

Beoordeling 9,9 (webwinkelkeur)