Meteen naar de content

Volg ons!

Gratis verzending vanaf €50

Onze verf is in bijna alle kleuren leverbaar

Streeploos verven, hoe doe je dat?

Streeploos schilderen? | Verfsale.com

Het is misschien wel een van de grootste ergernissen tijdens, of eigenlijk na het schilderen. Tijdens het verven denk je dat je goed bezig bent, het resultaat ziet er glad uit, maar zodra de verf enigszins opdroogt, is het meteen zichtbaar: strepen of vlekken. Met name wanneer er direct zonlicht op schijnt, zie je heel goed de aanzet van de kwast of verfroller, dit is natuurlijk ontzettend zonde van de moeite en tijd die je erin geïnvesteerd hebt. Je zult jezelf wel afvragen: Waarom krijg ik strepen met verven, hoe kan ik strepen vermijden met verven of hoe voorkom ik vlekkerigheid met verven. Met de tips in deze blog helpen we jou om streeploos te verven.

Mogelijke oorzaken van strepen na het verven

De oorzaak van strepen na het verven zijn lastig te achterhalen. Meestal heeft het te maken met de snelheid van het sauzen. Wanneer je te langzaam werkt, droogt de verf te snel op, waardoor het niet de kans heeft om mooi in elkaar over te vloeien. Te secuur werken kan dus in jouw nadeel werken wanneer je streeploos wil verven. 

Hoe snel de verf droogt is ook afhankelijk van de zuigende werking van de muur en uiteraard van de temperatuur. Het is dan ook sterk af te raden om te schilderen bij een te hoge temperatuur. Werk bij voorkeur bij een temperatuur tussen de 10 en 20 graden. 

Een andere oorzaak van strepen kan zijn dat je tijdens het verven te weinig verf gebruikt. Voor een goede dekking en voldoende verwerkingstijd is het heel belangrijk dat je voldoende verf gebruikt tijdens het verven. Twijfel je hoeveel liter verf je nodig hebt? Met een liter muurverf kun je gemiddeld tussen de 7 en 9 vierkante meter verven. Uiteraard is dit afhankelijk van diverse factoren zoals de zuigende werking en de kwaliteit van de muurverf.

Hoe streeploos schilderen met 5 tips

Sikkens Alphacryl Pure Mat SF kopen? | Verfsale.com

De Sikkens Alphacryl Pure Mat SF is extreem mat en levert streeploos en baanvrij schilderwerk. Dit komt dankzij de lange open tijd van dit product waardoor de verf mooi in elkaar overloopt en egaal opdroogt.

1. Verf een oppervlakte in een keer af

Ga je een muur schilderen? Houd er dan rekening mee dat je genoeg tijd hebt om de muur in een keer te verven. Wanneer je de muur (of plafond) niet in een keer verft, zul je gegarandeerd strepen zien. Dit komt doordat de verf dan niet mooi egaal op kan drogen. 

2. Werk altijd nat in nat 

Wanneer je een muur gaat schilderen is het belangrijk dat je altijd ‘nat in nat’ werkt. Dit betekent dat je verder werkt vanuit de baan die je als eerst hebt aangebracht. Begin dus niet aan de ene kant van de muur om vervolgens verder te gaan aan de andere kant. Zo voorkom je strepen en aanzet vorming. Uiteraard is het verstandig om eerst de randen te verven, maar let wel op dat je niet te lang wacht om de ‘binnenkant’ te verven.

3. Voldoende verf 

Zorg dat er altijd voldoende verf op jouw verfroller zit. Dompel de verfroller voor de helft in de verf en rol de verfrol vervolgens enkele keren over het geribbelde vlak van jouw verfbak. Op dit vlak wordt de verf egaal over de verfroller verspreid. 

4. Rol van boven naar beneden

Om een muur egaal en streeploos te verven is het de kunst om niet te hard op je verfroller te drukken. Breng eerst voldoende verf aan en verdeel deze vervolgens met de roller. Tot slot kun je in een richting afrollen, bij voorkeur van boven naar beneden. 

5. Gebruik goede verf

Het klinkt misschien als een open deur, maar het is ontzettend belangrijk dat je goede verf gebruikt. Kwaliteitsverf is te herkennen aan de manier waarop deze uitvloeit. Dit zorgt ervoor dat de banen mooi in elkaar overlopen. Het is overigens geen garantie voor een perfect resultaat, maar de kans wordt wel aanzienlijk groter. Wij adviseren geen goedkope bouwmarkt verf, maar juist muurverf uit de professionele lijn van merken als Sikkens en Sigma.

Een prettige muurverf is Sikkens Alphacryl Pure Mat SF, een langzaam

Sigma Sigmatex Superlatex kopen? | Verfsale.com

drogende muurverf met een fraai mat uiterlijk. Bovendien is deze muurverf zeer geschikt voor plafonds. Ook Sigma Sigmatex Superlatex is aan te raden. Deze muurverf is ideaal voor muren en draagt goed bij aan een mooi egaal en streeploos resultaat. 


Wat moet ik doen als ik al geschilderd heb en toch strepen zie?

Het is natuurlijk vervelend als je strepen na het verven ziet. We raden je daarom aan altijd een goede muurverf te kiezen. Stel dat er dan toch strepen na het schilderen van de muur zijn ontstaan, breng dan nog een laag muurverf aan. Gegarandeerd dat de banen/strepen nu verdwenen zijn.

Een passend advies van Verfsale.com

Hopelijk weet je nu wat meer over streeploos schilderen. Heb je nu nog vragen, of ben je toe aan advies? Neem dan contact op met onze klantenservice. Onze specialisten staan klaar om je adviseren.

Professionele kwaliteit

Altijd de scherpste prijs

Gratis verzending vanaf €50

Beoordeling 9,9 (webwinkelkeur)