Meteen naar de content

Volg ons!

Gratis verzending vanaf €50

Onze verf is in bijna alle kleuren leverbaar

Licht beïnvloed de kleur op je muur

Beïnvloeding van licht op je muur | Verfsale.com

Licht beïnvloedt de kleur op je muur, in deze blog leggen wij aan de hand van de windstreken uit welke kleur het beste werkt in welke windstreek.

Kamers op het Noorden

Geel romige kleur | Verfsale.com

Kamers op het Noorden zijn het moeilijkste te decoreren. Vooral als je een poging wil doen om de ruimte lichter te maken. Soms is het verstandig om in een donkere ruimte niet te veel met de natuur te vechten. Erin meegaan en sterke donkere kleuren gebruiken, kan zorgen voor een meer intieme en gezellige uitstraling. Als je toch graag lichte kleuren wilt gebruiken in je huis vermijd dan vooral de kleuren groen en grijs. Kies dan eerder voor een kleur op basis van geel of romige neutrale kleuren.

Kamers op het Oosten

Bleekgroene verf | Verfsale.com

Het licht vanuit het Oosten kan een beetje een blauwe gloed geven. Een echte aanrader is dan ook om met groen of blauw te werken. Om de ruimte toch zo licht mogelijk te laten is de kleur bleekgroen ook een echte aanrader. Een tip kan ook zijn om gebruik te maken van donkere meubels. De lichtinval kan op het Oosten gedurende de dag nog wel is drastisch veranderen. Donkere meubels zorgen ervoor dat de muren nog wat beter afsteken. Wanneer je kiest voor een witte verf, gebruik dan een verf op basis van groen of blauw.

Kamers op het Zuiden

Bleek blauwe verf | Verfsale.com

Kamers gelegen op het Zuiden zijn wel echt een genot om te decoreren. De lichtkwaliteit zorgt ervoor dat het mogelijk is om zowel warme als koele kleuren te gebruiken. Alle kleuren doen het goed! Lichte en luchtige kleuren kun je het beste gebruiken om de ruimte ook licht en luchtig te laten voelen. Koude bleekblauwe kleuren zorgen echt voor een geweldig strandgevoel. Neutrale kleuren op rode basis geven een warmer en meer geraffineerd gevoel aan een ruimte. Liever een heldere en frisse uitstraling? Gebruik dan vooral een heldere witte kleur.

Kamers op het Westen

Zacht roze verf | Verfsale.com

Een kamer op het Westen zorgt voor veel licht reflectie gedurende de dag. Een lichte witte kleur komt dan ook goed tot zijn recht. Het zorgt voor een lekker luchtig gevoel in de ruimte. Neutrale grijstinten geven in kamers op het westen ook een gevoel van licht. De kleur verandert nog wel eens gedurende de dag. De avond en middagzon doen het ook zeer goed met rood. Een mooie zachte roze tint kan je ook overwegen. Deze kleur zorgt ook voor een warme gloed in de ruimte.

We adviseren graag mee in de kleur die het beste past bij de ruimte. Neem dus voor vragen of advies op maat gerust contact op met onze klantenservice.

Professionele kwaliteit

Altijd de scherpste prijs

Gratis verzending vanaf €50

Beoordeling 9,9 (webwinkelkeur)