Meteen naar de content

Volg ons!

Gratis verzending vanaf €50

Onze verf is in bijna alle kleuren leverbaar

Waar moet je aan denken als je gaat verven?

Checklist verven | Verfsale.com

Onderhoud bij een woning hoort er natuurlijk regelmatig bij. Gemiddeld dient een woning éénmaal in de vijf jaar te worden geverfd. Hier horen natuurlijk verschillende verfklussen in en rondom de woning bij. Een verfklus is meer dan verf en een kwast in huis halen. Een handige checklist is hierbij dan ook geen overbodige luxe.

Het coronavirus heeft er natuurlijk voor gezorgd dat veel meer mensen vanuit huis zijn gaan werken. Hierdoor zijn er veel meer verfklussen sneller opgepakt. Men kijkt door het veel thuis zitten kritischer naar het huis en investeert meer in het opknappen. Hoe handig is het dan als je een volledige checklist kan volgen en natuurlijk gemakkelijk verf voor thuis kan bestellen via Verfsale.com.

Checklist verven

Stap 1 Het verfoppervlakte bepalen

Hoe groter de oppervlakte hoe hoger de kosten zijn. Schat van tevoren al goed in hoe groot de oppervlakte is zodat je al ongeveer weet wat je moet gaan betalen.

Stap 2 Zelf verven of toch uitbesteden?

Ga van tevoren al goed na of je zelf de klus kan klaren of dat je het gaat uitbesteden. Verf klussen kunnen namelijk best arbeidsintensief zijn. Wanneer je kiest voor een schilder moet je rekening houden met extra kosten, maar dan kan je ook tevreden zijn met het resultaat.

Stap 3 Ervaring

Schilderwerk is specialistisch werk, dus voor dat je iemand inhuurt, bekijk dan eerst goed de reviews over diegene of het bedrijf.

Stap 4 Tarief

Voor eenvoudige klussen wordt er vaak een tarief berekend per vierkante meter en bij ingewikkelde klussen wordt vaker een uurtarief aangehouden. Zorg ervoor dat de gemaakte afspraken duidelijk schriftelijk op papier zijn vastgelegd, voordat de klus start.

Stap 5 Btw-tarief

Wanneer je huis minstens 2 jaar oud is dan kan je aanspraak maken op een verlaagd btw-tarief. In plaats van 21 procent betaal je dan maar 9%.

Het schilderen van woningen ouder dan 2 jaar valt onder het 9%-tarief. Het gaat ook om:

 • de gebruikte materialen
 • het voorbereiden van het schilderwerk
 • voorbehandelingen
 • het lakverven, vernissen en beitsen
 • het aanbrengen van een giet- of coatingvloer (mits sprake van het aanbrengen van een verfproduct)
 • het binnen een verfsysteem aanbrengen van flakes op trappen en vloeren

Het schuren en lakken van parketvloeren of andere houten vloeren valt alleen onder het 9%-tarief als die vloer in bouwkundig opzicht onderdeel uitmaakt van de woning.

Onder het 21%-tarief vallen werkzaamheden die te ver afstaan van het schilderwerk. Bijvoorbeeld:

 • herstellen van de ondergrond met nieuwe vervangende delen van hetzelfde materiaal, zoals het aanbrengen van houten inzetstukken in kozijnen en het vervangen van houten onderdorpels
 • vervangen van ramen, deuren en kozijnen
 • kitwerk aan de constructie, zoals het afkitten van bouwelementen aan gevels
 • grootschalige betonreparatie
 • stralen, impregneren en injecteren van stenen, metalen en betonnen ondergronden
 • het enkel herstellen van voegen in metselwerk
 • aanbrengen van glas en de bijhorende werkzaamheden
 • vochtvrij maken van kelders
 • het aanbrengen van wrapfolie op objecten, zoals bijvoorbeeld op keukendeuren

Stap 6 Offertes

Het is altijd goed om meerdere offertes op te vragen. Vergelijk de offertes goed met elkaar en kies de schilder die het beste bij de verfklus past. Tip vanuit ons: Kies voor een lokale schilder, zodat je hierbij bespaart op de hoge kilometer kosten.

Stap 7 Bespaar geld

In overleg met de schilder kan jij zelf alvast de klus voorbereiden thuis. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de muren al ontvet zijn of het schuurwerk al gedaan is. Uiteindelijk scheelt dit weer manuren dus scheelt het in de portemonnee.

Stap 8 Extra kosten

Houd er altijd rekening mee dat er nog extra kosten bij kunnen komen. Dit kan verschillen van voorrijkosten, administratiekosten tot het aanschaffen van extra benodigdheden. Wanneer je hier van tevoren rekening mee houdt, valt dit achteraf altijd mee.

Stap 9 Koop uiteraard uw verf op Verfsale.com

Op Verfsale.com hebben we altijd scherpe prijzen. We verkopen verf die professionele schilders ook gebruiken, zoals de merken Zero en Drost, een kwalitatief goed alternatief voor de gerenommeerde merken. Zie hier de producten die wij adviseren.

Liever een passend advies van Verfsale.com

Neem dan contact op met onze klantenservice. Onze specialisten staan klaar om je te adviseren.

Professionele kwaliteit

Altijd de scherpste prijs

Gratis verzending vanaf €50

Beoordeling 9,9 (webwinkelkeur)