Meteen naar de content

Volg ons!

Gratis verzending vanaf €50

Onze verf is in bijna alle kleuren leverbaar

Wat is de kleur van het jaar 2023?

Kleur van het jaar | Verfsale.com

Welke kleur is 2023?

De kleur van het jaar 2023 is Lavendel. Dit prachtige en serene kleurenschema belooft een veelzijdig en fascinerend jaar te worden, vol mogelijkheden voor de mode- en interieurindustrie. Lavendel, een bleke tint van paars, heeft een gevoel van rust en kalmte en biedt een verfrissende afwisseling van de felgekleurde kleurenschema's van de afgelopen jaren.

Lavendel is een kleur die rust en kalmte uitstraalt. Het is een frisse en lichte kleur die tegelijkertijd subtiel en ontspannend is. Het heeft een verfijnde, serene uitstraling die het een uitstekende keuze maakt voor mode- en interieurontwerpen. Bovendien is de kleur geschikt voor zowel mannen als vrouwen en past het bij verschillende huidskleuren.

Lavendel is een tijdloze kleur die al sinds de oudheid wordt gebruikt. In het oude Griekenland werd lavendel gebruikt als parfum en medicijn. De oude Romeinen gebruikten lavendel om hun baden te parfumeren en als insectenwerend middel. Lavendelolie wordt ook gebruikt in aromatherapie om ontspanning en rust te bevorderen. Het is dus geen verrassing dat lavendel een kleur is die verbonden is met sereniteit en rust.

De kleur lavendel is een subtiele mix van paars en blauw, die het een veelzijdige kleur maakt die kan worden gebruikt in verschillende contexten. Lavendel kan worden gebruikt als een neutrale tint in combinatie met andere kleuren, of het kan worden gebruikt als een accentkleur om een bepaalde sfeer te creëren. Het kan ook worden gebruikt om een frisse en eigentijdse uitstraling te geven aan traditionele kleurenschema's.

Welke kleur interieur 2023?

De kleur lavendel is een perfecte keuze voor interieurontwerpen. Het kan worden gebruikt om een rustige en ontspannen sfeer te creëren in elke ruimte, van slaapkamers tot woonkamers. Lavendel kan worden gecombineerd met andere lichte kleuren zoals wit, grijs en beige om een zachte en uitnodigende sfeer te creëren. Het kan ook worden gebruikt met donkere kleuren zoals zwart en donkerblauw om een dramatisch effect te creëren.

In de mode-industrie kan de kleur lavendel worden gebruikt om een verfijnde en elegante uitstraling te creëren. Het is een kleur die zowel klassiek als modern is en die kan worden gecombineerd met verschillende stoffen en patronen. Lavendel kan worden gebruikt in formele en informele outfits en kan zowel overdag als 's avonds worden gedragen. Het kan worden gecombineerd met andere pastelkleuren om een zachte en romantische look te creëren, of het kan worden gecombineerd met felgekleurde accessoires om een gedurfde en trendy look te creëren.

Lavendel is ook een kleur die geschikt is voor verschillende seizoenen.

Kleur 2023 Lavendel met warmte tinten | Verfsale.com

Flexa heeft onlangs haar Kleur van het Jaar 2023 aangekondigd en het is Wild Wonder. Deze kleur is een levendige, gedurfde en inspirerende tint die ons uitnodigt om onze verbeelding de vrije loop te laten en ons te laten verrassen door de schoonheid van de natuur. In deze blog zullen we de betekenis en de toepassingen van deze kleur bespreken en hoe het ons kan inspireren in onze interieurontwerpen en ons dagelijks leven.

Welke kleur op muur 2023?

Wild Wonder is een diepe, levendige en rijke tint die zowel de kracht als de rust van de natuur uitstraalt. Het is geïnspireerd op de levendige kleuren van de wilde bloemen die in de lente bloeien, de majestueuze kleuren van de zonsondergang en de serene blauwtinten van de oceaan. Deze kleur herinnert ons eraan dat de natuur onvoorspelbaar en toch prachtig is en dat we moeten leren om haar te omarmen en te waarderen zoals ze is.

Wild Wonder is een kleur die ons uitnodigt om ons te laten inspireren door de natuur. Het herinnert ons eraan om ons open te stellen voor nieuwe ervaringen, om te verkennen en te ontdekken. In ons dagelijks leven kunnen we deze kleur gebruiken om ons te herinneren aan de 

schoonheid van de wereld om ons heen. We kunnen het gebruiken om ons te helpen onze verbeelding te prikkelen en ons te inspireren om nieuwe avonturen aan te gaan.

Wild Wonder is een kleur die ook heel goed past bij de trend van duurzaamheid en milieubewustzijn. Het herinnert ons eraan dat we moeten zorgen voor onze planeet en onze natuurlijke hulpbronnen. Deze kleur kan worden gebruikt om ons te inspireren om meer ecologische keuzes te maken in ons dagelijks leven en om ons te herinneren aan de schoonheid van de natuur.

In onze interieurontwerpen kunnen we Wild Wonder gebruiken als een gedurfde en inspirerende accentkleur. Het kan worden gebruikt in kleine details zoals kussens, lampen en andere accessoires, maar ook in grote oppervlakken zoals muren en meubels. Het kan worden gecombineerd met andere gedurfde kleuren zoals felgeel, diep paars en warm rood, maar het kan ook heel mooi worden gecombineerd met zachte en neutrale tinten zoals beige, crème en grijs.

Wild Wonder kan ook heel goed worden gebruikt in commerciële ruimtes zoals restaurants, hotels en kantoren. Het kan worden gebruikt om een ​​gedurfde en inspirerende sfeer te creëren die gasten en klanten zal aanspreken. Het kan ook worden gebruikt om de merkidentiteit van een bedrijf te versterken en om de waarden van duurzaamheid en milieubewustzijn te benadrukken.

In de mode-industrie kan Wild Wonder worden gebruikt om levendige en gedurfde ontwerpen te creëren die ons eraan herinneren dat de natuur de ultieme bron van inspiratie is. Het kan worden gebruikt in prints, stoffen en accessoires om een ​​levendige en inspirerende look te krijgen.

Kleur van het jaar 2023 | Lavendel met okergel | Verfsale.com
Wij adviseren de volgende muurverven, die ook te verkrijgen zijn in de kleur van het jaar:

Zero Clean mat muurverf

Zero Wandmat ES SLF muurverf

Zero Clean Mat Muurverf kopen? | Verfsale.com Zero Wandmat ES SLF muurverf kopen? | Verfsale.com

Ieder jaar wordt er door het gerenommeerde verfmerk Histor een kleur van het jaar uitgeroepen. Deze kleur wordt geselecteerd op basis van uitgebreid trendonderzoek en voorspellingen over wat er in het komende jaar belangrijk zal zijn in de wereld van design, mode en interieur. Voor het jaar 2023 heeft Histor de kleur "Vining Ivy" gekozen als de kleur van het jaar. In dit blogartikel zal ik deze kleur nader toelichten en kijken naar hoe deze kleur kan worden toegepast in verschillende aspecten van ons dagelijks leven.

Vining Ivy is een diepe groene kleur, die doet denken aan de natuurlijke kleur van klimop. Het is een kleur die zowel warmte als rust uitstraalt en die in verschillende tinten kan worden toegepast om diverse sferen te creëren. Vining Ivy is een kleur die past bij veel verschillende stijlen en die zich goed laat combineren met andere kleuren.

In de wereld van interieurdesign kan Vining Ivy een belangrijke rol spelen in de komende jaren. Groen is al een tijdje een populaire kleur in interieurs en de keuze voor Vining Ivy als kleur van het jaar onderstreept deze trend. Vining Ivy kan worden gebruikt als accentkleur, bijvoorbeeld op een muur of in accessoires zoals kussens en vazen. Maar ook als basis- of hoofdkleur kan Vining Ivy goed werken, bijvoorbeeld in combinatie met natuurlijke materialen zoals hout en steen. De kleur kan ook goed worden gecombineerd met andere groentinten, maar ook met grijstinten en zachte pastelkleuren.

In de mode-industrie kan Vining Ivy ook een belangrijke rol spelen. De kleur past goed bij de trend van duurzaamheid en milieubewustzijn, omdat het doet denken aan de natuur en groei. Vining Ivy kan worden gebruikt in kledingstukken zoals jurken, jassen en truien, maar ook in accessoires zoals tassen en sjaals. Het is een kleur die zich goed laat combineren met andere kleuren zoals bruin, beige en wit.

Naast interieurdesign en mode kan Vining Ivy ook worden toegepast in andere aspecten van ons dagelijks leven, zoals grafisch ontwerp en marketing. De kleur kan worden gebruikt in advertenties, op websites en in verpakkingen om een natuurlijke en rustgevende sfeer te creëren. Het is een kleur die goed past bij merken die duurzaamheid en milieubewustzijn willen uitstralen.

Maar wat zegt de keuze voor Vining Ivy als kleur van het jaar eigenlijk over de tijd waarin we leven? Groen is natuurlijk een kleur die vaak wordt geassocieerd met de natuur, groei en gezondheid. In een tijd waarin veel mensen bezig zijn met duurzaamheid en gezondheid, is het niet verwonderlijk dat groen populair is. Daarnaast kan de keuze voor Vining Ivy als kleur van het jaar worden gezien als een uiting van de behoefte aan rust en stabiliteit. Na een aantal hectische jaren, waarin de wereld werd opgeschrikt door pandemieën.

Kleur van het jaar | Verfsale.com

Professionele kwaliteit

Altijd de scherpste prijs

Gratis verzending vanaf €50

Beoordeling 9,9 (webwinkelkeur)