Meteen naar de content

Volg ons!

Gratis verzending vanaf €50

Onze verf is in bijna alle kleuren leverbaar

Welke afplaktape moet ik gebruiken?

Welke afplaktape moet ik gebruiken?

VerfSale afplaktape, welke soorten zijn er?

Afplaktape (of schilderstape) zijn er in vele soorten te koop. Het kan nog best lastig zijn om in dit afplakgeweld de goede schilderstape te vinden, zal ik meer vertellen over de verschillende soorten afplaktape die te koop zijn. De juiste afplaktape gebruiken bij een specifieke verfklus kan een hoop narigheid en ergernis voorkomen. Namelijk, goed gereedschap zorgt voor een veel beter eindresultaat!

Verschillende soorten VerfSale tapes

VerfSale Woodfield tapes bestaat uit verschillende soorten tapes:

VerfSale Basic afplaktape

Allereerst het VerfSale Woodfield basic schilderstape. Je kent het vast, het crème gekleurde papieren tape. Het is goed geschikt voor snelle afplakklusjes op vaste ondergronden. Voldoet prima op de ramen binnenshuis, tenzij je het na het schilderen direct verwijderd. Overigens is dat altijd aan te raden. Als je het VerfSale Woodfield basic schilderstape na het schilderen voorzichtig weghaalt, vloeit de verf juist mooi in de scherpe lijn samen. Als je het VerfSale Woodfield basic schilderstape laat zitten en meerdere lagen verf aanbrengt, is het VerfSale Woodfield basic schilderstape lastiger te verwijderen door de ingedroogde lijm en de dikkere laag verf die eronder zit. Van een mooie scherpe lijn is dan vaak alweer minder sprake.

VerfSale Precisie afplaktape

VerfSale Woodfield brengt ook precisie afplaktape op de markt. Het bijzondere van de VerfSale Woodfield Topliner is dat de lijm langere periode na het aanbrengen niet indroogt en dus geen lijmresten achterlaat. De VerfSale Woodfield Topliner tape is perfect voor het afplakken van verschillende oppervlakken.  De VerfSale Woodfield Topliner  geeft een perfect strak resultaat en is erg eenvoudig te verwijderen, zelfs op delicate oppervlakken. Je kunt ook met synthetische of watergedragen verf over deze tape verven, daardoor is deze tape binnen én buiten te gebruiken. Deze tape is verkrijgbaar in 19, 25, 38 mm en 50 mm breedte. Voor erg delicate oppervlakken raden wij de VerfSale Woodfield Fine Line Low tack tape aan, of de Fine Line Xtra strong van Woodfield voor extra sterke kleefkracht.

VerfSale Sensitive afplaktape

Een ander soort Woodfield afplaktape van VerfSale is het “sensitive schilderstape”, dat wel erg handig is bij het verven gevoelige ondergronden. De Woodfield afplaktape Fine Line Low Tack tape heeft een heel andere lijmlaag, die ervoor zorgt dat de ondergrond bij het verwijderen van het afplaktape niet beschadigd raakt. Dat is bijvoorbeeld erg handig als je vlak langs een kwetsbare ondergrond (zoals behang) moet verven. De Woodfield afplaktape Fine Line Low Tack tape kun je prima op dergelijke kwetsbare ondergronden gebruiken. Maar denk bijvoorbeeld ook aan het afplakken van vlakken op een net geverfde muur, als je andere kleurnuances aan wilt brengen. Zo zijn er tal van situaties waar je zonder deze soort afplaktape bij je schildersmaterialen het toch een stuk lastiger hebt.

VerfSale extreem krachtige afplaktape 

VerfSale Woodfield Ducttape is olie- en waterbestendig en hierdoor geschikt voor noodreparaties. Het is praktisch in gebruik doordat het in de lengterichting erg sterk is, maar toch makkelijk af te scheuren in de breedterichting.  VerfSale Woodfield Ducttape is universeel inzetbaar bij werkzaamheden op steen en stucwerk, binnen en buiten. Hoge kleefkracht. Wordt ook veelvoudig toegepast bij reparatiewerkzaamheden.

Professionele kwaliteit

Altijd de scherpste prijs

Gratis verzending vanaf €50

Beoordeling 9,9 (webwinkelkeur)