Meteen naar de content

Volg ons!

Gratis verzending vanaf €50

Onze verf is in bijna alle kleuren leverbaar

Waarom gebruik je grondverf?

Waarom gebruik je grondverf? | Verfsale.com

Bij bijna elke schilderklus op hout is het gebruikelijk om eerst één of twee lagen grondverf aan te brengen. Het kan ook zo zijn dat je grondverf aanbrengt op andere ondergronden. Waarom je grondverf gebruikt wordt uitgelegd in deze blog.

Wat is grondverf?

Het is een basis laag die je aanbrengt voor dat je begint aan het schilderwerk. Door grondverf of primer eerst aan te brengen hecht verf of lak beter aan het oppervlak. Grondverf vult het oppervlak eenvoudig en het droogt snel. Het resultaat blijft langer mooi en dit zorgt ervoor dat je minder vaak hoeft te schilderen. Eigenlijk is de basis laag die je aanbrengt door gebruik van grondverf een hechtingslaag tussen het oppervlak en de afwerklaag.

Wanneer maak je gebruik van grondverf?

Het is niet altijd nodig om grondverf te gebruiken. Soms is het opschuren al voldoende voor het aanbrengen van een nieuwe laag. Op onbehandeld hout gebruik je altijd grondverf. Hout wat onbehandeld is heeft namelijk een zuigende werking. Deuren en muren van ander materiaal kunnen ook een zuigende werking hebben. Hierbij raden we ook aan om eerst één of twee lagen grondverf aan te brengen.

Ook onbehandeld metaal of kunststof kan je het beste eerst bewerken met een primer. Deze oppervlaktes zijn vaak erg glad wat ervoor zorgt dat de verf er gemakkelijk afglijdt. Een grondverf zorgt ervoor dat er meer hechting komt. De afwerklaag hecht zich weer gemakkelijker aan de grondlaag waardoor het resultaat mooier wordt.

Wanneer een oppervlakte zich in een mindere staat bevindt, is het ook niet verkeerd om grondverf te gebruiken. Dit voorkomt dat de verf niet goed hecht. Een primer zorgt ervoor dat je oneffenheden gemakkelijk kan opvullen, zodat er een mooie gladde ondergrond ontstaat.

Drost Devetaal Supreme Grondlak kopen? | Verfsale.com

Een uitstekende grondverf en primer uit ons assortiment is de Drost Devetaal Supreme Grondlak. Deze grondverf bezit de maximale duurzaamheid voor een buitenlak, heeft een zeer goede dekking, vloeiing en hoge glansreflectie.

Wil je meer weten over het verschil tussen grondverf en primer, zie dan ons blog hierover.

Vragen of liever advies op maat? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Professionele kwaliteit

Altijd de scherpste prijs

Gratis verzending vanaf €50

Beoordeling 9,9 (webwinkelkeur)