Meteen naar de content

Volg ons!

Gratis verzending vanaf €50

Onze verf is in bijna alle kleuren leverbaar

Hoe maak je een verfroller schoon?

Verfroller schoonmaken? | Verfsale.com

De verfklus zit erop, maar wat doe je met verfrollers? De verfrollers kan je schoonmaken. Wanneer je dit doet, blijft de kwaliteit van de rollers goed. Hoe eerder je deze klus klaart hoe makkelijker het gaat. Het hangt wel van de soort verf af hoe je het beste de roller schoon kan maken en/of dit mogelijk is. We leggen je hierover graag meer uit.

Muurverf

Hoe kan je het beste een roller schoonmaken die je hebt gebruikt voor muurverf? Ben je van plan om de roller binnen een aantal dagen weer te gebruiken dan kan je de roller het beste inpakken. Dompel de verfroller eerst goed in de verf en verpak daarna zorgvuldig luchtdicht in aluminiumfolie of plastic huishoudfolie. Hierdoor zal de roller niet uitdrogen. Ben je echt helemaal klaar met de klus dan is het verstandig om de roller geheel schoon te maken. Hoe je dit het beste kan doen hangt af van de basis van de verf die je hebt gebruikt.

Verf op basis van latex

Verf op basis van latex bestaat voor het grootste gedeelte uit water. Hierdoor is het ook mogelijk om de verfroller schoon te maken met warm of lauw water.

  • Stap 1: Houd de verfroller onder het stromende water
  • Stap 2: Maak dan met je hand een holte. Dit doe je door je duim en je wijsvinger tegen elkaar aan te duwen. Laat de verfroller al draaiend langs je duim en wijsvinger gaan. Door te knijpen met je vingers pers je de rest van de latexverf uit de roller.
  • Stap 3: Houd het in de gaten tot dat er alleen nog maar water uit de verfroller komt. Wanneer dit het geval is, dan is de roller schoon.

Acrylverf op basis van water

Het beste kan je deze klus beginnen door na het verven de restjes van de roller af te halen. Dit doe je door de roller langs de rand van de verfemmer te schrapen. De restjes die overblijven schraap je er af met een roerstokje. Wanneer de roller zo goed mogelijk verfvrij is gemaakt spoel je de roller af onder lauwwarm water. Een aanrader is ook om groene zeep te gebruiken. Het is wel belangrijk dat je de groene zeep er goed uitspoelt voordat je de verfroller laat drogen.

Verf op basis van terpentine

Wanneer je helemaal klaar bent met de verfklus kan je de roller het beste weggooien. Het reinigen van een roller met resten terpentineverf is moeilijk en ook nog eens slecht voor het milieu. Het is belangrijk dat je de verfroller goed laat opdrogen. Zodra de roller droog is kan je deze inleveren bij een gemeente depot.

Gebruik verfrollers van goede kwaliteit

Roll Roy Micromix rol kopen? | Verfsale.com

Een goede kwaliteit roller zorgt uiteindelijk wel voor het beste en mooiste resultaat. De verf blijft beter zitten en het ziet er mooier uit. Bij Verfsale verkopen we meerdere rollers voor jouw verfklus. Bekijk het assortiment via onze website of neem contact op met onze klantenservice voor advies op maat.

Verfsale adviseert de Micromix rol van Roll Roy

Professionele kwaliteit

Altijd de scherpste prijs

Gratis verzending vanaf €50

Beoordeling 9,9 (webwinkelkeur)