Meteen naar de content

Volg ons!

Gratis verzending vanaf €50

Onze verf is in bijna alle kleuren leverbaar

Goed schilderwerk, hoe herken je dat eigenlijk?

Afpoederen verf voorkomen of herstellen? | Verfsale.com

Hoe weet ik of een schilder goed is?

Een goede schilder weet over het algemeen vooraf nauwkeurig in te schatten wat zijn werk kost. Daarbij vinden veel mensen het prettig om exact te weten wat zij voor een klus kwijt zullen zijn. Kies om deze reden voor een schilder welke geen stelposten in de offerte opgenomen heeft.

Hoe herken ik slecht schilderwerk?

  • Afpoederen van verf
  • Glansverlies van verf
  • Slecht besnijwerk
  • Niet behandelde delen (bijv. omkanten van ramen/deuren)
  • Slechte hechting van de verf
  • Zakkers, schroeien, aanzetten, e.d.

Hoe controleer je slecht schilderwerk?

Controleer op blaasjes en scheurtjes

Wanneer u blaasjes en scheurtjes aantreft in de verflaag, kan dit verschillende oorzaken hebben. De ondergrond bij het aanbrengen van de verf kan te vochtig zijn geweest, kan de verkeerde verf gebruikt zijn of zijn er verschillende soorten verf over elkaar heen gebruikt. In alle gevallen dient de oude verflaag verwijderd te worden en een nieuwe aangebracht te worden.

Er vindt verkleuring en schimmelvorming plaats

Zero Intermatt Aqua Isolierweiß kopen? | Verfsale.com

Wanneer er in een woning gerookt wordt, kan de verflaag in het huis verkleurd zijn. Speciale nicotine werende verf die wij aanraden is de Zero Intermatt Aqua Isolierweiß.

Ook als er gekookt wordt in een open keuken kan het schilderwerk in de loop van de tijd een andere kleur gekregen hebben.

Zero RenoRop Housepaint kopen? | Verfsale.com

Ook kan door slechte ventilatie sprake zijn van schimmelvorming. Wij raden de Zero RenoTop Housepaint aan als je schimmelvorming wilt mijden, maar zie ook onze andere schimmelwerende muurverven 

De verf gaat poederen

Poederen of afpoederen is een normaal voorkomend verouderingsverschijnsel van verf. Wanneer het buitenshuis voorkomt, kan dit duiden op het gebruik van de verkeerde soort verf. U kunt dit zelf vaststellen door met een vochtige doek over de verflaag te gaan. Wanneer er poeder op het doekje achterblijft, betekent dit dat de verf niet meer goed hecht en dat het tijd is voor een nieuwe laag.

Buitenschilderwerk versus binnenschilderwerk

Buitenschilderwerk heeft vaker onderhoud nodig dan binnenschilderwerk. Door de invloed van zon en regen dient u daarbij extra te letten op het schilderwerk gelegen op het zuiden en het westen. Een woning dient eens in de 5 tot 7 jaar aan de buitenzijde geschilderd te worden. Zo kan worden voorkomen dat bijvoorbeeld houten kozijnen gaan rotten. Mocht er toch houtrot aanwezig zijn, zie dan deze blog over hoe je hiermee om kunt gaan.

Afdichten van de naden

Soudal kopen? | Verfsale.com

De naden van geschilderd hout moeten goed aansluiten, zodat er voldoende afdichting is. Door verouderde en/of openstaande (kit)naden kan vocht in hout trekken, waardoor het kan gaan rotten. Zorg dus voor een goede vulling van de naden, wij raden bijvoorbeeld de kitten van Soudal aan.

Hoe lang blijft schilderwerk goed?

Binnenschilderwerk is ongeveer eens per 7 jaar toe aan een nieuwe laag verf. De kozijnen aan de buitenzijde van uw woning hebben meer te verduren, zoals slechte weersomstandigheden, en moeten hierdoor om de 5 jaar worden geschilderd. 

Wat mag je verwachten van een schilder?

Zero Clean Mat Muurverf kopen? | Verfsale.com

Een professionele schilder zal altijd zijn uitgerust met het professioneel materiaal. Denk dan bijvoorbeeld aan professionele verf zoals de Zero Clean Mat Muurverf die een langdurig mooi resultaat geeft. Denk ook aan het professioneel schildergerei wat een hoogstaande kwaliteit werk levert zoals kwasten van Staalmeester.

Een passend advies van Verfsale.com

Hopelijk weet je nu wat meer over goed schilderwerk, en hoe je het herkent. Heb je nu nog vragen, of ben je toe aan advies? Neem dan contact op met klantenservice. Onze specialisten staan klaar om je adviseren.

Professionele kwaliteit

Altijd de scherpste prijs

Gratis verzending vanaf €50

Beoordeling 9,9 (webwinkelkeur)