Meteen naar de content

Volg ons!

Gratis verzending vanaf €50

Onze verf is in bijna alle kleuren leverbaar

Welke verfrol voor welke verf?

Roll Roy verfrollers kopen? | Verfsale.com

Een verfroller is een schildersmaterieel om muren en plafonds te schilderen, want ze bedekken gemakkelijk grote oppervlaktes.

Kleinere rollers zijn geschikt om deuren, vensters, plinten en ander gedetailleerd werk te verven.

Een rol kiest je in functie van de haren, deze zijn aangepast aan het type bekleding die geverfd zal worden. De te onthouden regel is simpel: korte haren voor gladde ondergronden en lange haren voor ruwe ondergronden. Een schuimroller wordt alleen gebruikt voor synthetische lakken.

De kenmerken van een verfrol

De grootte van de verfroller

Verfroller kopen? | Verfsale.com

De breedte van een verfrol is afhankelijk van de te schilderen ondergrond. Hoe groter de oppervlakte, hoe groter de ondergrond, hoe breder de rol zal zijn. Dit is bijvoorbeeld het geval voor grote plafonds of vloeren waar men meestal rollen gebruikt van 18 of 25 cm. In tegendeel, voor meer precisie en afwerking zal men een rol gebruiken met een kleine breedte.

Voor meer detailwerk, gebruik je een kleine rol (4 of 11 cm) die zal toelaten fijn werk te verrichten en kleine oppervlaktes te schilderen zoals plinten of meubels.

De lengte van de haren

De dikte zal meestal variëren tussen 5 en 30 millimeter. Zo kies je de dikte van de haren:

1. Hoe ruwer de ondergrond, hoe langer de haren moeten zijn.

Indien de haren niet lang genoeg zijn zal het moeilijk zijn de oppervlakte goed te bedekken. Een gevelrol zal bijvoorbeeld lange vezels hebben om in de voegen van de bakstenen te doordringen.

2. Hoe korter de haren, hoe netter de bedekking.

Daarom is het belangrijk om korte haren te gebruiken voor gladde ondergronden zoals op houtwerk.

3. Hoe glad is de ondergrond

Indien de ondergrond glad is, is het verkiesbaar om zeer korte haren of een mousse rol te gebruiken om een gladde strijk te verkrijgen.

Rollen met lange haren (>15 mm) worden aangeraden voor ruwe ondergronden, zoals de Roll Roy Polystripe rol blauwe draad.
Middellange haren (10 - 15 mm) zijn geschikt voor middelruwe ondergronden, zoals de Roll Roy Polyamide rol blauwe draad.
De kortste haren (5 - 6 mm) zijn geschikt voor gladde ondergronden, zoals de Roll Roy schuimrol super fijn wit recht

 

Het type vezel

Verf op oliebasis, op solventbasis of op waterbasis, afhankelijk van het type verf zullen de rollen over een ander type vezel bezitten. Lange polyamide vezels worden gebruikt voor waterverf, terwijl korte vezels of rollen in mousse dan weer gebruikt worden voor verf op oliebasis. Rollen in mousse kunnen niet gebruikt worden voor waterverf want ze laten kleine luchtbelletjes achter op de oppervlakte.

Verfroller per type ondergrond

 

Professionele kwaliteit

Altijd de scherpste prijs

Gratis verzending vanaf €50

Beoordeling 9,9 (webwinkelkeur)