Meteen naar de content

Volg ons!

Gratis verzending vanaf €50

Onze verf is in bijna alle kleuren leverbaar

Welke verf is het beste voor op de trap?

Trap schilderen | Traplak | Verfsale.com

In deze blog vertellen we wat een goede traplak en volgens ons de beste traplak is. Ook vertellen we welke primer, kwast en roller je kunt gebruiken om je trap te lakken of te verven. Ten slotte nemen we je mee hoe je het beste je trap kunt lakken en weet je bijvoorbeeld hoeveel lagen traplak je moet gebruiken.

De beste verf voor op de trap

Wij adviseren bij het kiezen van verf voor de trap om een watergedragen verf te nemen. Dit type verf stinkt niet, wordt keihard nadat de laag volledig droog is en is ook beter voor het milieu. Kies voor kwaliteit door te kiezen voor de merken Drost, Sikkens of Sigma. Dit zijn professionele merken die garant staan voor het beste product. Voor een trap is het namelijk belangrijk dat de lak goed beschermt tegen krassen en stoten.  

Als je een trap gaat schilderen is het belangrijk dat de lak keihard wordt. Door de harde lak is de trap beschermd tegen krassen en stoten. Watergedragen lak is, nadat deze droog is, echt keihard.

Belangrijk om te noemen is dat watergedragen lak langer de tijd nodig heeft om helemaal door te harden. Na 14 dagen is de lak volledig doorgehard en kun je met schoenen naar boven lopen.

De trapverf van het merk Drost

Hieronder staat de zijdemat lakverf van Drost die vaak worden gebruikt voor het schilderen van de trap. Deze lak is op waterbasis en is na droging echt keihard. Daarnaast hebben ze beide de eigenschappen dat ze kras- en slijtvast zijn, gemakkelijk schoon te maken zijn en bestand zijn tegen huidvet.

Drost Devetop Noblesse Traplak

Drost Devetop Noblesse Traplak kopen? | Verfsale.com

 

Deze lak is speciaal gemaakt voor de trap. Het voordeel aan deze verf is dat er een anti-slip laag ontstaat door het aanbrengen van de verf. Voordeel hiervan is dat je minder makkelijk uit kunt glijden. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld met sokken op de trap loopt. De verf is uiteraard zeer kras- en slijtvast en zal niet vergelen.

Daarnaast kun je vertrouwen op de kwaliteit van Drost en heb je met deze verf echt een topper! Let er wel op dat je deze verf enkel gebruikt op de treden van de trap. Voor de overige houten delen, zoals bijvoorbeeld de leuning, raden we je onderstaande verf aan. Goed om te weten is dat je last kan hebben van kleurverschil.

Moet er ook een primer gebruikt worden?

Drost Devetaal Multiprimer Express kopen? | Verfsale.com

Het is zeker aan te raden om een primer te gebruiken voor de trap. De primer zorgt namelijk voor een goede hechting met de aflak. Dit is extra belangrijk omdat de trap vaak en soms zelfs intensief wordt gebruikt. Je kunt het beste de Drost Devetaal Multiprimer Express gebruiken als grondverf als je ook lakverf van Drost gaat gebruiken. Dit is een watergedragen verf die perfect past bij de Drost Devetop Noblesse Traplak. De grondverf is gemakkelijk aan te brengen en droogt redelijk snel, zodat je ook vlot kunt aflakken.

Welke rollers en kwasten moet ik gebruiken voor het verven van de trap?

Voor het schilderen van de trap, wat je als het goed is nu met watergedragen verf gaat doen, gebruik je ook daarvoor bestemde rollers en kwasten. 

De roller voor het verven van de trap

Anza vilt elite wit midi (dik) kopen? | Verfsale.com

Voor het beste resultaat adviseren wij de Anza roller. Het makkelijkste is dat je deze roller in 10 cm bestelt. Dit formaat is ideaal voor de wat grotere oppervlakken. Wil je liever een wat kleinere roller, dan kun je natuurlijk ook de 5 cm roller nemen. Dit is makkelijk voor de kleinere stukken houtwerk.

 

De kwast voor het verven van de trapStaalmeesters Pro-hybrid series Patentkwast 2020 kopen? | Verfsale.com

Bij deze traplak adviseren wij de patentkwast Staalmeesters Pro-hybrid series.

 

 

Hoeveel m2 is een trap?

Hoeveel verf heb je nodig voor een trap verven? Een standaard dichte trap van 13 treden heeft een oppervlakte van ongeveer 6m2. Voor één laag houdt dit in dat je één blik primer van één liter nodig hebt. Voor twee lagen heb je 2 liter nodig. Om af te lakken heb je twee liter trapverf van de Drost Devetop Noblesse Traplak nodig. Let op: dit is slechts een indicatie. De hoeveelheid trapverf is sterk afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de ondergrond.


Trap verven, welke kleur?

De kleur verf op je trap is heel persoonlijk. Gelukkig is de keuze reuze. Trapverf is vaak in veel kleuren verkrijgbaar. Wil je het neutraal houden of witte traplak? De meest gangbare kleuren voor de trap zijn 9016 (verkeerswit) en 9010 (zuiver wit).

Hoe moet ik een trap verven?

  1. Opschuren van de trap: Na het ontvetten schuur je de trap licht op met schuurpapier. Je kunt hiervoor het beste een kleine korrel nemen, bijvoorbeeld P320.
  2. Afplakken van de trap: Plak de overgang tussen de trap en de muur af met afplaktape. Een trap schilderen kost meestal meerdere dagen, maar het is belangrijk dat je de tape nooit te lang laat zitten. Verwijder de tape direct na het schilderen en breng tape opnieuw aan als je een tweede laag gaat aanbrengen of de treden gaat verven die je nog niet geschilderd hebt. Wij adviseren de Woodfield Topliner Tape.
  3. Aanbrengen van de primer: Het aanbrengen van de primer is de derde stap en zorgt voor een goede grondlaag op de trap.
  4. Aanbrengen van de eerste laag aflak: Nu breng je de aflak aan op de trap. De lak zorgt er uiteindelijk voor dat de trap bestendigd wordt tegen beschadigingen.
  5. Tussenlaag schuren: Het schuren van de tussenlaag is belangrijk voor de hechting van de volgende verflaag. Als je schuurt dan ‘’pakt’’ de volgende laag beter, waardoor je een beter resultaat krijgt. Denk eraan dat je na deze laag het oppervlak weer stofvrij maakt. 
  6. Aanbrengen van de twee laklaag: Nu breng je de laatste laklaag aan. Hierna is de trap klaar voor gebruik. Let erop dat je de eerste tijd voorzichtig moet zijn met het belopen van de trap. Houdt rekening met ongeveer twee weken voordat de traplak helemaal droog, doorgehard en beloopbaar is. Het verschilt echter per situatie hoe lang dit precies duurt.

Tip: schilder de trap om de traptrede. Hiermee bedoelen we dat je begint bij trede nummer één. Daarna schilder je trede nummer drie enzovoorts. Zo kun je in ieder geval nog naar boven en beneden.

Heb je verder nog vragen of advies nodig bij het lakken of schilderen van je trap? Mail naar info@verfsale.com of stuur een WhatsApp-bericht naar +31659333315

Professionele kwaliteit

Altijd de scherpste prijs

Gratis verzending vanaf €50

Beoordeling 9,9 (webwinkelkeur)