Meteen naar de content

Volg ons!

Gratis verzending vanaf €50

Onze verf is in bijna alle kleuren leverbaar

Welke soorten plamuur zijn er?

Welke soorten plamuur zijn er? | Verfsale.com

Ben je van plan om met verf aan de slag te gaan of een muur te behangen, dan is het van belang om de ondergrond goed voor te bereiden. De ondergrond moet vrijwel altijd zo glad mogelijk moet zijn, dus zonder oneffenheden. Om de ondergrond egaal te maken kun je plamuur gebruiken. Er zijn verschillende soorten en merken plamuur te verkrijgen. Dan is natuurlijk ook de vraag wat de beste plamuur is? Wil je hier meer over weten, lees dan verder.

Top 5 beste plamuur

1. Red Devil Onetime Plamuur

Red Devil Onetime Plamuur is een superlichte, witte kant-en-klare renovatiepasta voor het afwerken, herstellen en opvullen van gaten, barsten en naden. Het product is na zeven dagen volledig uitgehard. Indien de ONETIME wordt overgeschilderd met een matte latex, dient u deze licht op te schuren, anders schijnt de plamuur er doorheen.

 • Goed vullend
 • Gemakkelijk te schuren
 • Geen krimp
 • Gemakkelijk te verwerken
 • Goed overschilderbaar
 • Binnen en buiten toepasbaar

Koop de Red Devil Onetime Plamuur nu hier

 

2. Jansen Acryl Snelplamuur

Jansen Acryl Snelplamuur kopen? | Verfsale.com

Jansen Acryl Snelplamuur, is een watergedragen dispersie plamuur met een roest-inhibitor, dus zonder gronden direct toe te passen in spijker-, schroef- en nietgaatjes. De watergedragen reparatieplamuur is dus als u iets wilt opvullen of perfect wilt plamuren. De reparatie plamuur / snelplamuur heeft de volgende eigenschappen: zeer sneldrogend, goed vullend (tot 1000 mu scheurvrij op te zetten) en overschilderbaar met watergedragen en 1K oplosmiddelhoudende verven.

Koop de Jansen Acryl Snelplamuur nu hier

 

3. Zusex One (A+B) vulmiddel

Zusex One (A+B) vulmiddel kopen? | Verfsale.com

Makkelijk verwerkbare en goed schuurbare transparante houtrot reparatie. Een oplosmiddel- en nonylfenol vrij grenenkleurig semi-transparant reparatiesysteem op basis van 2 componenten epoxy voor zowel kleine als grotere reparaties in alle houtsoorten. Ook goed toepasbaar onder transparante verfsystemen. ZUSEX ONE is ontwikkeld volgens de laatste ontwikkelingen op het gebied van verwerking en schuurbaarheid. Eenvoudig afmesbaar in combinatie met een goede schuurbaarheid maakt het mogelijk om in alle gevallen een optimale reparatie uit te voeren. Geschikt voor alle typen reparaties vanaf minimaal 5 mm. Toepasbaar op deuren, ramen, trappen, (gevel) aftimmeringen e.d. en ook goed toepasbaar op plaatmateriaal zoals spaanplaat, meubelplaat en triplex. Tevens is ZUSEX ONE geschikt voor gebruik op metaal, beton, steenachtige ondergronden en diverse kunststof soorten. Door het transparante uiterlijk is ZUSEX ONE ook goed inzetbaar onder transparante verfsystemen. Zowel buiten als binnen toepasbaar.

 • 2 in 1 koker: past op regulier kitpistool
 • Voor kleine en grote reparaties: vullen en verlijmen
 • Multifunctioneel: Voor hout, beton metaal en meer

Koop de Zusex One (A+B) vulmiddel nu hier

 

4. Zusex Snelcompound koker

Zusex Snelcompound koker kopen? | Verfsale.com

Een oplosmiddelvrij en sneldrogend reparatiemiddel voor kleinere herstelwerkzaamheden zoals spijker- en schroefgaten enz. Het product is op basis van een een-component epoxyhars. Ook de Zusex Snelcompound is blijvend elastisch en kan zowel binnen als buiten zonder gebruik van primer worden toegepast. Toepasbaar op deuren, ramen, trappen, (gevel) aftimmeringen en plaatmateriaal zoals spaanplaat, meubelplaat en triplex. Ook zeer goed bruikbaar als reparatiemiddel voor meubels, het opnieuw monteren van scharnieren en raam- en deurbeslag.

 • Sneldrogend reparatiemiddel
 • 2 in 1 koker: past op regulier kitpistool
 • Ideaal voor kleine reparaties
 • Binnen 30 minuten overschilderbaar
 • Geen primer nodig

Koop de Zusex Snelcompound koker nu hier

 

5. Jansen Synthetische Lakplamuur

Jansen Synthetische Lakplamuur kopen? | Verfsale.com

Jansen lakplamuur is een traditioneel, vertrouwd en uiterst betrouwbare plamuur. De lakplamuur heeft de volgende indrukwekkende eigenschappen: het plamuren van grote vlakken is geen probleem, plamuren zonder te schuren (door het na te trekken met een schoon plamuurmes), het is zelfs mogelijk om met deze lakplamuur tot wel vijf lagen per dag te plamuren (ook nat in nat) en de laagdikte kan max. 500 mu. nat zijn.

Koop de Jansen Synthetische Lakplamuur nu hier

 

Soorten plamuur

Fabrikanten hebben voor alle soorten ondergrond weer een andere plamuur of vulmiddel geproduceerd. Het is niet zo dat je even naar de bouwmarkt gaat en één tube plamuur in je schuur op voorraad kunt nemen. Het is belangrijk dat je plamuur afstemt op de juiste ondergrond om zo het best mogelijke resultaat te behalen. Plamuur is onder te verdelen in 3 groepen:

 1. Alkydplamuur; minder populair omdat er tegenwoordig betere alternatieven zijn. Je hoeft het niet te mengen, maar het nadeel is dat de droogtijd lang is en dat de plamuur krimpt. Je hebt vaak meerdere lagen nodig.
 2. Polyesterplamuur; het voordeel van deze soort is dat de droogtijd heel kort is. Na een half uurtje is de plamuur al schuurbaar. Het nadeel is dat deze plamuur vocht opneemt.
 3. Epoxyplamuur; het nadeel is dat deze plamuur een lange droogtijd heeft, maar deze soort krimpt niet.

Wat is plamuur?

Plamuur is een middel dat wordt gebruikt om oneffenheden weg te werken. Zo kun je bijvoorbeeld scheuren in de muur of gaten in hout vullen met plamuur. Met plamuur heb je de mogelijkheid om oneffenheden weer glad te maken en de ondergrond zo goed mogelijk voor te bereiden voor bijvoorbeeld een nieuwe verflaag of behang.

Wat is het verschil tussen 1- en 2-componentenplamuur?

Voor sommige reparaties kun je beter 1-componentenplamuur gebruiken, voor andere reparaties gebruik je 2-componentenplamuur. 1-componentenplamuur gebruik je voor het wegwerken van oneffenheden en krassen, bijvoorbeeld in binnendeuren of kozijnen. 2-componentenplamuur moet je eerst mengen voordat je het kunt gebruiken. Je gebruikt het bij grotere reparaties, het dichten van grote scheuren of het vullen van gaten in de muur.

Wat is het verschil tussen plamuur en vulmiddel?

Plamuur kun je gebruiken voor het vullen van gaten, een vulmiddel dus. Twee woorden voor hetzelfde? Nee, het ligt net wat anders. Plamuur is geschikt voor kleine gaatjes en scheuren. Je kunt het ook in grotere gaten aanbrengen, maar omdat het gaat krimpen, zul je meerdere lagen moeten aanbrengen. Voor het dichten van grotere gaten is een vulmiddel beter.

Aanvullende producten en toebehoren

Als je gaatjes of scheuren gaat vullen met plamuur, dan heb je – naast plamuur – ook plamuurmessen nodig. Werk altijd met 2 plamuurmessen, een brede en een smalle. Het brede mes gebruik je als spatel waar de voorraad plamuur op ligt, het smalle mes gebruik je voor het plamuurwerk. Zorg dat de plamuurmessen altijd schoon en vlak zijn.

Klaar met plamuren? Maak dan de plamuurmessen meteen goed schoon met terpentine.

Hoe breng je plamuur aan?

Het is een redelijk eenvoudig klus. Neem wat plamuur op het smalle plamuurmes. Je zet het plamuurmes in een hoek van 45 graden op de ondergrond. Je trekt het mes in een soepele beweging naar beneden, over de beschadiging. Tijdens die beweging maak je de hoek steeds kleiner zodat je de plamuur in de beschadiging duwt.

Vervolgens zet je het plamuurmes recht op de ondergrond en trek je met een vloeiende beweging het overtollige plamuur weg. Het weghalen van overtollig plamuur is belangrijk, uitgehard plamuur kan weer voor moeilijkheden zorgen bij het schuren.

Professionele kwaliteit

Altijd de scherpste prijs

Gratis verzending vanaf €50

Beoordeling 9,9 (webwinkelkeur)