Meteen naar de content

Volg ons!

Gratis verzending vanaf €50

Onze verf is in bijna alle kleuren leverbaar

Wat is het verschil tussen verven en schilderen?

Verven of schilderen? | Verfsale.com

Het gebeurt geregeld dat de termen per ongeluk door elkaar worden gehaald. De termen worden dan ook snel als synoniem vergeleken, maar er zit zeker verschil tussen. We leggen je graag het verschil uit.

Verven

Verven gaat over een oppervlakte ‘die je inkleurt’. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een muur of een object. Een effen kleur aanbrengen noem je dan ook verven. Het kan zijn dat je er daarna voor kiest om nog te schilderen.

Schilderen

Schilderen gaat niet om effen kleuren, maar echt om een schilderwerk. Om te kunnen schilderen heb je ook specifieke kwasten nodig die echt bedoeld zijn voor schilderwerk. Een schilderwerk kan een groot project zijn waar veel energie in zit tot het aanbrengen van je naam op een deur.

Sauzen

In de volksmond gebruiken we nog wel eens de term sauzen. Sauzen betekent dan ook het verven van de muren en/of plafonds. Dit is ook een term die je veel voorbij hoort komen tijdens een verbouwing.

Conclusie

Er zit dus zeker verschil tussen de verschillende termen. Het belangrijkste is dat verven en schilderen dus wel echt van elkaar verschillen. Wist jij dit al?

Zero Clean Mat kopen? | Verfsale.com

 

Verven, schilderen of sauzen, met de Clean Mat van Zero kan het allemaal, koop hem nu hier!

Professionele kwaliteit

Altijd de scherpste prijs

Gratis verzending vanaf €50

Beoordeling 9,9 (webwinkelkeur)