Meteen naar de content

Volg ons!

Gratis verzending vanaf €50

Onze verf is in bijna alle kleuren leverbaar

Wat is de kleur van het jaar 2022 - deel 2?

Bright Skies | Kleur van het jaar 2022 | Flexa & Sikkens | Verfsale.com

2022 wordt misschien wel hét jaar van verandering, met het post-corona tijdperk dat is aangebroken. Hoe maken wij de juiste keuzes en de daarbij horende trendkleuren. Voor verfrissende, inspirerende nieuwe trendkleuren, waarmee je die sfeer van verandering ook in je interieur kan doorzetten heeft VerfSale alle trendkleuren voor 2022 op een rijtje gezet!

Nieuwe kleuren voor een nieuwe start

De kleurexpert van verffabrikanten AkzoNobel (Sikkens & Flexa) is het erover eens: 2022 wordt een nieuwe start. Zij kozen ze voor een trendkleur en bijhorende kleurenpaletten die dat nieuwe begin uitstralen, en de betere vooruitzichten in het post-corona tijdperk weerspiegelen. 

Net als in 2021 zien we nog steeds wel wat natuurtinten terugkomen in de trendkleurenpaletten. Die staan voor de stabiliteit en de rust die we geleidelijk aan weer kunnen vinden. Daarbij is er nog steeds een grote rol weggelegd voor groen-, blauw- en zandtinten. Daarnaast zitten er telkens ook een aantal vrolijke en heldere kleuren in de trendkleurenpaletten, die het hernieuwde optimisme in de wereld weergeven. Geel, koraal en roze fleuren in 2022 mee de interieurs op.

Flexa & Sikkens kleur van het jaar 2022

Bright Skies | Kleur van het jaar 2022 | Flexa & Sikkens | Verfsale.com Bron: Flexa

 

Tijd voor een frisse wind in huis!

Het is alweer een jaar geleden dat Flexa iedereen betoverde met de kleur van het jaar 2021, ‘Brave Ground’. Warmte, comfort en huiselijkheid, dat is wat je in deze kleur kon vinden. Is dit waar wij dit jaar ook zo naar hunkeren? Flexa kwam deze week met de nieuwe Kleur van het Jaar 2022, Bright Skies. Waarom deze kleur? Je leest het hier.

Een nieuw begin met ‘Bright Skies’

Ook dit jaar was er weer het ColourFutures trendonderzoek van AkzoNobel (het moederbedrijf van Flexa & Sikkens) dat de kleur van het jaar 2022 uitriep. Dit jaar, Bright Skies! Een lichtblauwe, luchtige tint die staat voor een nieuw begin. Heleen van Gent, Creatief Directeur van Flexa ColorLab, weet zeker dat deze kleur iets is waar wij allemaal aan toe zijn. “Tijdens deze pandemie is ons leven onder een vergrootglas komen te liggen. We hebben opnieuw leren kijken naar wat belangrijk voor ons is; familie, vrienden, thuis en de wereld om ons heen. Tijd om dat opgesloten gevoel los te laten en onze horizon te verbreden! Nu de hemel openbreekt en de wolken langzaam verdwijnen is het tijd voor een nieuwe benadering.” De Kleur van het Jaar is een lichte, luchtige en optimistische tint die een nieuw begin uitstraalt. Deze lichtblauwe tint is voor de geest en weerspiegelt de grenzeloze lucht om ons heen. Dromen werkelijkheid maken, daar draait het om!


De vier trends met Bright Skies als middelpunt

Behalve de Kleur van het Jaar komt Flexa ieder jaar met veel meer dan alleen een ‘nieuwe’ kleur. Het zijn dan ook deze vier paletten waar ik altijd direct nieuwsgierig naar ben. Hoe wordt de kleur toegepast? Welke andere tinten voegen zich het mooist met de Kleur van het Jaar? En welke diversiteit aan sferen kun je met deze kleur neerzetten? Dit jaar zie je de vier paletten in vier duidelijke trends; de veranderende rol van ons huis, de natuur als bron van alles, de troost en inspiratie die we vinden in kunst en als laatste empathie en openheid waar we behoefte aan hebben.

Studio Palet; De Flexa Kleurentrend 2022-palet

De studiokleuren zijn rustige kleuren die wonderen doen voor de ziel. “Ontsnappen aan het dagelijkse leven, op te laden en laat ons meer lichtheid voelen. Het geeft je ruimte om groter te denken”, aldus Heleen. Het Studio palet maakt met zijn luchtige roze, rode en sinaasappeltonen van elke ruimte een veilige haven. Het is troostend en kalmerend. Ook geeft het gekozen kleurpalet iedere ruimte een vleugje glamour. In combinatie met Bright Skies brengen ze een kleurenschema tot leven.

Dulux Colour Futures | Bright Skies | Kleur van het jaar 2022 | Flexa | Verfsale.com Bron: Flexa

 

Workshop palet

Geheel in de trend van de veranderende rol die ons huis heeft, speelt dit palet in op alle behoeftes die hieraan verbonden zijn. De energieke tinten geel, roze en groen zorgen ervoor dat dit palet perfect is voor ruimtes met meerdere functies. De prachtige kleuren uit dit palet passen perfect bij Bright Skies en zorgen voor een krachtig geheel. Denk aan grafische vlakken om zones aan te geven of verbind ruimtes aan elkaar.

Workshop palet | Bright Skies | Kleur van het jaar 2022 | Flexa | Verfsale.com | Bright Skies | Kleur van het jaar 2022 | Flexa | Verfsale.com Bron: Flexa

 

Greenhouse palet

De natuur als bron van alles! Verbonden blijven met de natuur is zo belangrijk, dit is afgelopen jaren dan ook iets waar wij niet omheen kunnen en willen. De natuur is zo belangrijk voor de mens, daarom is dit palet er één waar velen verbinding mee voelen. Met dit kleurenpalet kun je het positieve effect wat de natuur geeft naar binnen halen. Natuurlijke, lichte tinten groen, grijs en blauw is de basis van deze trend. Met Bright Skies zijn deze tinten moeiteloos te combineren. Een weerspiegeling van het buitenleven die je goed laten voelen met zijn explosie van frisheid.

Greenhouse palet | Bright Skies | Kleur van het jaar 2022 | Flexa | Verfsale.com Bron: Flexa

Salon palet

De luchtige, neutrale tinten van het Salon palet zijn helemaal gecombineerd met Bright Skies. Perfect om iedere ruimte een nieuwe start te geven. Met dit palet zorg je er eenvoudig voor dat de achtergrond van de ruimte een neutrale en open gevoel krijgt. En de meubels, in welke stijl dan ook, het mooist tot zijn recht komen. Deze kleuren geven lichtheid aan een interieur en brengen een positief en toekomstgericht gevoel. Neutraal, maar nooit saai en perfect voor een nieuwe start!

Salon palet | Bright Skies | Kleur van het jaar 2022 | Flexa | Verfsale.com Bron: Flexa

VerfSale favoriet: RAL 9016

Het is niet echt een trendkleur, maar onze VerfSale favoriet voor 2022 is toch wel RAL 9016 verkeerswit! Deze veelzijdige wit tint is heel populair, en terecht. Je kan het met zo veel kleuren combineren, omdat het een neutrale kleur is. Perfect te combineren met Bright Skies, Wauwwwww!

Heb jij vragen over trendkleuren? Mail naar info@verfsale.com of stuur een WhatsApp-bericht naar +31659333315

Professionele kwaliteit

Altijd de scherpste prijs

Gratis verzending vanaf €50

Beoordeling 9,9 (webwinkelkeur)