Meteen naar de content

Volg ons!

Gratis verzending vanaf €50

Onze verf is in bijna alle kleuren leverbaar

Wat is de kleur van het jaar 2022?

Kleur van het jaar 2022 | Verfsale.com

2022 wordt misschien wel hét jaar van verandering, met het post-corona tijdperk dat is aangebroken. Hoe maken wij de juiste keuzes en de daarbij horende trendkleuren. Voor verfrissende, inspirerende nieuwe trendkleuren, waarmee je die sfeer van verandering ook in je interieur kan doorzetten heeft VerfSale alle trendkleuren voor 2022 op een rijtje gezet!

Nieuwe kleuren voor een nieuwe start

De kleurexpert van verffabrikanten PPG (Sigma, Histor) is het erover eens: 2022 wordt een nieuwe start. Zij kozen ze voor een trendkleur en bijhorende kleurenpaletten die dat nieuwe begin uitstralen, en de betere vooruitzichten in het post-corona tijdperk weerspiegelen. 

Net als in 2021 zien we nog steeds wel wat natuurtinten terugkomen in de trend kleurenpaletten. Die staan voor de stabiliteit en de rust die we geleidelijk aan weer kunnen vinden. Daarbij is er nog steeds een grote rol weggelegd voor groen-, blauw- en zandtinten. Daarnaast zitten er telkens ook een aantal vrolijke en heldere kleuren in de trend kleurenpaletten, die het hernieuwde optimisme in de wereld weergeven. Geel, koraal en roze fleuren in 2022 mee de interieurs op.

Histor & Sigma Coatings trendkleuren voor 2022

 Olive Sprig is een flexibele grijsgroene verf | Verfsale.com Bron: Histor

Olive Sprig is een flexibele grijsgroene kleur die staat voor groei en de veerkracht van de natuur. Het is een ontspannende en verleidelijke kleur die een ruimte opfleurt en zorgt voor een organische levendigheid. Van gedurfd tot rustgevend en van dynamisch tot ingetogen. Histor zorgt met Olive Sprig en de drie inspiratiepaletten voor het ontwikkelen van een meer persoonlijke kijk op kleur. 

Authenticiteit, een natuurlijke omgeving en persoonlijk contact. Na alle lockdowns en beperkingen zijn we er meer dan ooit aan toe en dat zien we terug in de interieurtrends. Histor komt dan ook met een elegante, praktische en veelzijdige Kleur van het Jaar: Olive Sprig (PPG1125-4). Deze flexibele grijsgroene kleur staat voor groei en de veerkracht van de natuur. Het is een ontspannende en verleidelijke kleur die een ruimte opfleurt en zorgt voor een organische levendigheid. Samen met de inspiratiepaletten Invaluable, Introspective en Inspired vormt het de basis voor sfeervolle en persoonlijke kleurcombinaties. ​

Groene oase

Tijdens de pandemie speelde het leven zich voor een groot deel thuis af en daardoor groeide de wens om de natuur naar binnen te halen. Olive Sprig is zo’n natuurlijke kleur, die ook nog eens een positieve, uitstraling heeft. De tint verwijst naar de olijftak die staat voor vrede, harmonie en hoop. Het subtiele groen gaat goed samen met natuurlijke materialen, authentieke elementen en meubels met gebogen vormen. Olive Sprig staat prachtig bij messingaccenten en houttinten, bijvoorbeeld in de keuken. Ook kan de kleur helpen bij het creëren van een oase van rust in de slaapkamer. En wat te denken van een combinatie met een royale fluweelgroene bank in de woonkamer of met planten in verschillende tinten groen. Kleur mag weer!

Kleurrijke woontrends

Als je je omgeving verandert, verandert ook je mindset. Na een serie lockdowns zijn we toe aan optimisme en dus: kleur. Men is klaar met de strakke, neutrale paletten en zo beginnen nieuwe en kleurrijke woontrends vorm te krijgen. Met de opkomst van het thuiswerken en leren op afstand, gaan we over van open woonconcepten naar meer individuele ruimtes om privacy te creëren. Het schilderen van een muur of hoekje in een andere kleur is een simpele en betaalbare manier om werk en privé, meer gescheiden te houden. Een klein beetje kleur kan een ruimte al transformeren.

Drie inspiratiepaletten

Van gedurfd tot rustgevend en van dynamisch tot ingetogen. Met Olive Sprig en de drie bijbehorende inspiratiepaletten willen we zorgen voor het ontwikkelen van een meer persoonlijke kijk op kleur. Ontdek de paletten Introspective, Inspired en Invaluable.

Invaluable palet

Het Invaluable inspiratiepalet is een gedurfd palet dat wordt gekenmerkt door een combinatie van natuurlijke en historische invloeden. ​

Het palet is opgebouwd uit warme aardse tinten en donkere kleuren. Combineer deze rijke tinten met elkaar om diepte en warmte te creëren in iedere ruimte.

Invaluable inspiratiepalet | Verfsale.com Bron: Histor

Met dit palet wordt inspiratie uit het verleden gecombineerd met dagelijkse invloeden om zo tot een geheel nieuwe stijl te komen.

Invaluable inspiratiepalet | Verfsale.com Bron: Histor

Upcycle staat centraal in dit thema en door het hergebruiken van vintage meubels en accessoires wordt jouw interieur eigen en uniek.

Invaluable inspiratiepalet | Verfsale.com Bron: Histor

Inspired palet

De kleuren uit het Inspired palet stralen vrolijkheid en optimisme uit. Niks moet, alles mag en met creatieve combinaties richt jij jouw huis in met humor en lef.

Inspired inspiratiepalet | Verfsale.com Bron: Histor

Het palet is speels en biedt veel ruimte om creatief mee aan de slag te gaan, door opvallende en gedurfde kleurencombinaties te maken.

Inspired inspiratiepalet | Verfsale.com Bron: Histor

Deze stijl wordt gekenmerkt door originele keuzes zoals het combineren van fel gekleurde stoffen en eigenzinnige kunstwerken voor een eigen en uniek interieur.

Inspired inspiratiepalet | Verfsale.com Bron: Histor

Introspective palet

Introspective is een zacht en intiem inspiratiepalet die het rustgevende effect van Olive Sprig verder versterkt. De perfecte kleuren om kalmte en rust te creëren in het interieur en van jouw huis een thuis te maken. 

Kenmerkend aan dit palet zijn de zachte pasteltinten en neutrale kleuren. Match deze kleuren in je interieur met de fellere tinten als accentkleur voor de finishing touch om zowel rust als optimisme uit te stralen. 

Introspective inspiratiepalet | Verfsale.com Bron: Histor

Deze moderne, maar toch warme kleuren, worden het best gecombineerd met ronde vormen en houten details.

Introspective inspiratiepalet | Verfsale.com Bron: Histor

De aardse kleuren en pasteltinten staan erom bekend om een knus en intiem gevoel te geven aan een ruimte. Ideaal voor bijvoorbeeld een slaapkamer.

Introspective inspiratiepalet | Verfsale.com Bron: Histor

VerfSale favoriet: RAL 9016

Het is niet echt een trendkleur, maar onze VerfSale favoriet voor 2022 is toch wel RAL 9016 verkeerswit! Deze veelzijdige wit tint is heel populair, en terecht. Je kan het met zo veel kleuren combineren, omdat het een neutrale kleur is. Perfect te combineren met Olive Sprig, Wauwwwww!

Heb jij vragen over trendkleuren? Mail naar info@verfsale.com of stuur een WhatsApp-bericht naar +31659333315

Professionele kwaliteit

Altijd de scherpste prijs

Gratis verzending vanaf €50

Beoordeling 9,9 (webwinkelkeur)