Meteen naar de content

Volg ons!

Gratis verzending vanaf €50

Onze verf is in bijna alle kleuren leverbaar

Waarom vergeelt witte verf?

Vergeling | Verfsale.com

Wanneer de muren in huis verkleuren van wit naar een gelige tint dan is er sprake van vergeling. Dit probleem ontstaat vaak op plekken waar weinig zonlicht binnen komt. Zelfs na een paar weken kan dit probleem al plaatsvinden.

Wat is de oorzaak van vergeling?

Vergeling kan door meerdere oorzaken ontstaan. De meest bekende oorzaken zijn binnen roken en weinig daglicht in huis. Wanneer er in huis gerookt wordt zorgt de nicotine voor de gele kleur.

In ruimtes met weinig daglicht is het een aanrader om met verf te werken die een donkere ondertoon heeft. Wanneer de vergeling al ontstaat tijdens het drogingsproces dan komt dit door alkydhars. In sommige verfsoorten zit alkydhars als bindmiddel. Deze verfsoorten hebben de eigenschap dat ze gevoelig zijn voor vergeling. Vergeling is het gevolg van een chemische reactie met zuurstof uit de lucht.

Kan je vergeling voorkomen?

Het voorkomen en vertragen van vergeling is zeker mogelijk op een aantal verschillende manieren:

  • Creëer voldoende daglicht in huis
  • Kies voor verf met een grijstint in plaats van wit
  • Breng de verf niet te dik aan
  • Maak gebruik van watergedragen verf
  • Voorkom dat de verf te veel in aanraking komt met: nicotine, vuil, vet en hoge temperaturen

Wanneer verf al vergeeld is dan is het niet meer mogelijk om het met reinigingsmiddelen schoon te maken. Meer daglicht zal ervoor zorgen dat de ruimte iets opfrist, maar brengt de verf niet terug in originele staat.

Watergedragen verf van Zero

Watergedragen verf vergeelt helemaal niet. De verf droogt snel en is geurarm. In ons Verfsale assortiment vind je meerdere watergedragen verven van het merk Zero. Watergedragen verf is verf op waterbasis. Watergedragen verf brengt nog meer voordelen met zicht mee: milieuvriendelijk, goed hechtend en elastisch.

Heb je nog vragen over hoe je deze klus het beste aan kan pakken? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Professionele kwaliteit

Altijd de scherpste prijs

Gratis verzending vanaf €50

Beoordeling 9,9 (webwinkelkeur)