Meteen naar de content

Volg ons!

Gratis verzending vanaf €50

Onze verf is in bijna alle kleuren leverbaar

Vochtige ruimtes schilderen, hoe pak je dit het beste aan?

Vochtige ruimte schilderen | Verfsale.com

In bijna elk huis is er wel een ruimte waarin het altijd vochtig lijkt. Denk hierbij aan een kelder of een badkamer met een mindere ventilatie. Vocht kan best wat problemen met zich meebrengen. Er kan schimmel ontstaan of de verf kan verkleuren. Het gebruik van een primer is dan ook een aanrader. Voordat de klus kan beginnen heeft deze taak nog wel wat voorbereidende werkzaamheden nodig.

Voorbereiden

Het is belangrijk dat sommige problemen eerst opgelost worden voordat je begint met verven. Denk aan schimmel in een badkamer, een poederende wand in de kelder of in hele extreme gevallen zelfs algen. Om schimmel te kunnen bestrijden moet er een schimmelbestrijdingsmiddel te pas komen. Let wel op bij het aanbrengen dat de ruimte goed geventileerd wordt en trek vooral oude kleding aan.
Een poederende ondergrond komt vooral vaak in kelders voor die niet behandeld zijn. Het is dan ook belangrijk om de muur eerst met een primer voor te strijken. Hiermee vermindert de zuiging van de muur en verdwijnt de poederende ondergrond.

In een zeer vochtige kelder kan algenvorming optreden. Voor het verwijderen van de algen kan je het beste een algendoder middel gebruiken. Als de problemen zijn opgelost kan er geverfd worden.

Het schilderen

Wanneer het werk van het schoon maken van de muren achter de rug is kan het echte werk beginnen. Na al het werk om de muren weer een goede staat te krijgen wil je dit graag zo behouden. Een aanrader uit ons Verfsale assortiment is de SPS Fix-Primer, dit is een waterbestendige, schimmelafstotende primer. Dit product bevat alle kwaliteiten die je nodig hebt voor deze verfklus. Het belangrijkste is dat schimmel, poedergrond of algen wegblijven.

Mocht je gaan schilderen in een vochtige ruimte zoals de badkamer, kijk dan ook naar welke verf je hiervoor gebruikt, zoek bijvoorbeeld op 'bestand tegen desinfecterende middelen'. Wij raden bijvoorbeeld de Zero Clean Mat aan.

Toch nog wat vragen of liever advies op maat? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Professionele kwaliteit

Altijd de scherpste prijs

Gratis verzending vanaf €50

Beoordeling 9,9 (webwinkelkeur)