Meteen naar de content

Volg ons!

Gratis verzending vanaf €50

Onze verf is in bijna alle kleuren leverbaar

Vind jouw 60-30-10 kleurencombinatie

Verfsale.com | 60-30-10 regel

Vind jouw 60-30-10 kleurencombinatie

Kleur in een interieur is belangrijk om een eigen stijl te laten zien en zorgt voor harmonie. Het kiezen van de juiste kleuren en het creëren van een mooi kleurenpalet is alleen niet altijd even makkelijk. Want hoe weet je nu welke kleuren goed bij elkaar passen en hoe pas je de kleuren vervolgens toe in de ruimte? Het 60-30-10 principe helpt hierbij en geeft de tools om jouw eigen kleurencombinatie te vinden.

Het 60-30-10 principe gaat uit van een kleurenplan dat gebaseerd is op drie kleuren. Deze worden vervolgens in verschillende verhoudingen toegepast in de ruimte. Op deze manier ontstaat er een mooi en uitgebalanceerd geheel.

Aan de slag

Als eerste is het van belang om goed naar de ruimte te kijken waar de kleuren toegepast gaan worden. Zoals de cijfers wellicht al doen vermoeden, wordt de hoofdkleur voor 60% in de ruimte toegepast. Deze kleur bepaalt de algemene sfeer van de ruimte. 30% van de ruimte wordt opgevuld door de tweede kleur, de nuance kleur. De laatste 10% is de finishing touch, hiervoor wordt een accentkleur gebruikt die het geheel afmaakt. 

60% Hoofdkleur - Een goed begin is het halve werk 

De hoofdkleur vormt de basis van het palet en is bepalend voor de sfeer in de ruimte. Ga voor een moderne, stoere en elegante look door te kiezen voor een donkere kleur. Of kies een lichtere neutrale tint voor een gevoel van comfort en zachtheid.

30% Nuancekleur - Gemiddelde intensiteit, grootse impact

Nadat de hoofdkleur is gekozen gaan we verder met de nuancekleur. De 30% zorgt ervoor dat het palet in balans is. De kleur ondersteunt de hoofdkleur, maar is afwijkend genoeg om de ruimte interessanter te maken. Daarnaast zorgt de nuancekleur voor een goede overgang tussen de 60% en de 10%.

10% Accentkleur - De kers op de goed uitgedachte taart

Tijd om de puntjes op de i te zetten en jouw interieur echt af te maken met de 10% accentkleur. De 10% vind je terug in de kleine details in het interieur en is vaak de kleur die er echt uitspringt tegenover de 60% en 30%. Deze kleur is bijvoorbeeld terug te vinden in de accessoires, kozijnen of meubels.

Professionele kwaliteit

Altijd de scherpste prijs

Gratis verzending vanaf €50

Beoordeling 9,9 (webwinkelkeur)