Meteen naar de content

Volg ons!

Gratis verzending vanaf €50

Onze verf is in bijna alle kleuren leverbaar

Muurverf kopen? Dit zijn de 5 beste muurverven van 2022!

Zero Clean mat muurverf kopen? | Verfsale.com

Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten muurverf te koop. In dit blog behandelen we de top 5 beste muurverven van 2022. Ook kom je te weten wat de beste muurverf is voor binnen en buiten en welke muurverf schilders gebruiken. Hierdoor kun je de beste verf kiezen voor jouw klus.

Dit zijn de 5 beste muurverven van 2022

1. Zero Clean mat muurverf 

Zero Clean Mat muurverf | Verfsale.com

Clean mat van Zero is een klasse 1 schrobvaste dispersie muurverf voor binnen, met langere open tijd, binnen, op alle hechtende ondergronden die geschikt zijn voor dispersie verven, is makkelijk te verwerken vachtroller, blokkwast ook airless verspuitbaar en geeft een mooie matte afwerking. Te gebruiken op zowel wanden als plafonds voor woonkamers, keukens, natte ruimtes, spack ondergronden, licht isolerend.

2. Zero Select Decke + Wand muurverf

Zero Select Decke + Wand muurverf | Verfsale.com
Zeer goed dekkende matte muurverf voor wanden en plafonds. Oplosmiddelvrije- en weekmakervrije emulsieverf. De Zero Select Decke + Wand muurverf is de beste optie voor wand en plafond. Deze muurverf heeft een zeer goede dekking en heeft een fraaie matte look. 

3. Sikkens Alpha Rezisto Easy Clean

Sikkens Alpha Rezisto Easy Clean kopen? | Verfsale.com
Deze Sikkens Alpha Rezisto Easy Clean is een matte, vlekafstotende en makkelijk reinigbare binnenmuurverf. Deze muurverf is water-, vuil- en vetafstotend. Ook is deze muurverf extreem schrobvast (klasse 1 volgens DIN EN 13300). 

4. Sikkens Alphacryl Pure Mat SF

Sikkens Alphacryl Pure Mat SF kopen? | Verfsale.com

De Sikkens Alphacryl Pure Mat SF is een blijvend prachtige binnenmuurverf. Deze muurverf heeft een perfecte vloei en is schrobvast zonder opglanzen. 

5. Sigma Sigmapearl Clean Matt

Sigmapearl Clean Matt Muurverf kopen? | Verfsale.com

Sigmapearl Clean Matt Muurverf is een uitstekend reinigbare en desinfecteerbare muurverf voor binnen. Door de Easy Clean Technologie is deze muurverf uitstekend schoon te maken en bestand tegen het intrekken van vlekken. Sigma Pearl Clean Matt Muurverf glanst na het reinigen niet op en blijft mat.

Informatie over muurverf

Verschillende soorten muurverf

Er zijn verschillende soort muurverf. Zo is er voor elke ondergrond een juiste muurverf te vinden, en zul je altijd slagen voor jouw klus. Je kunt de verschillende soorten grofweg indelen in de volgende soorten: Kalkverf, Latex muurverf, krijtverf en afwasbare muurverf.

Kalkverf

Kalkverf is een milieuvriendelijke muurverf en plafondverf met een hele eigen uitstraling. Streperig, wolkerig. Het effect is afhankelijk van hoe je de kalkverf verwerkt, maar het resultaat is vooral mat én authentiek. Dat komt doordat kalkverf veel kleurnuances krijgt wanneer het is aangebracht. De verf is ruwer qua uitstraling. Door de unieke samenstelling is het vochtdoorlatend en ademend en dus ook schimmelwerend. Kalkverf geeft het beste resultaat op een poreuze ondergrond en daarom is deze verf voor meubels weer niet geschikt, in tegenstelling tot krijtverf die wel op muur, plafond én meubels kan worden aangebracht.

Latex muurverf

Met latexverf wordt eigenlijk ook muurverf bedoeld. Latexverf is een oplosmiddelvrije, waterverdunbare emulsieverf. Latexverf bevat weinig of geen vluchtige organische oplosmiddelen. Latexverf bevat conserveermiddelen tegen schimmel- en bacteriegroei. De naam ontstond in de jaren veertig voor buiten- en binnenverf met een emulsie die natuurlijk latex, vloeibaar rubber, als component had. Later werd ze door fabrikanten echter ook gebruikt voor andere huisschilderverven met een polymeeremulsie, zoals acrylverf, vinylverf en vooral verf op basis van synthetisch rubber (styreenbutadieenrubber).

Latexverf wordt veel voor binnenwerk gebruikt. De verf is geschikt voor grotere, ruwe oppervlakken die weinig te lijden hebben zoals muren en plafonds. De verf droogt vrij snel op en kan dan overgeschilderd worden. Het is eenvoudig aan te brengen met een kwast of verfroller. Bij grote oppervlaktes gebruiken schilders tegenwoordig speciale Latex spuiten. Geknoeide verf kan het beste onmiddellijk met water worden verwijderd.

Latexverf heeft geen sterke (maar wel een typische) geur, wat gunstig is voor het schilderen van ruimtes waar de geur van oplosmiddelen een probleem kan zijn.

Afwasbare muurverf

Afwasbare muurverf wordt ook wel afneembare muurverf genoemd: Afneembare verf is ideaal voor schilderwerk op plaatsen waar snel ongelukken kunnen gebeuren. Het zou immers zonde zijn als je een vlek op de muur hebt die je niet kunt verwijderen. Maar wat is het dat afneembare verf zo goed bestand tegen schoonmaken maakt? Hierbij moeten we rekening houden met de volgende aspecten. Verf kan voor reiniging doeleinden in drie categorieën verdeeld worden, deze categorieën noemen we schrobklasses. Als je zeker weet dat de muren nooit aangeraakt zullen worden, kies je het beste een verf met een schrobklasse van 3. Deze opties zijn niet namelijk niet meer schoon te krijgen. Verven met een schrobgraad van 2 zijn gemakkelijker schoon te maken, maar hardnekkige vlekken zijn nog steeds niet te verwijderen. Wil je dat je verf vlekvrij is? Kies dan een verf met een schrobklasse van 1. Onder deze categorie vallen afneembare muurverven.

Waar moet je op letten bij het kopen van muurverf?

Het opfrissen van een woning doe je met een frisse laag verf. Dat verf van essentieel belang is voor het creëren van een goede dosis sfeer in iedere ruimte is algemeen bekend. Daarnaast kan vrijwel iedereen met een verfkwast overweg. Maar weet je ook waar je op moet letten als je verf koopt? Tegenwoordig is het aanbod in verf zó groot, dat het soms lastig is om te weten welke verf je precies moet nemen. Kijk alleen maar naar de hoeveelheid RAL kleuren. Van RAL 9001 naar 9010. Wat is het verschil? 

Wanneer is grondverf noodzakelijk?

Grondverf wordt in de meeste gevallen ingezet om een betere hechtingslaag tussen hout en lakverf te bewerkstelligen. Zodra je hout een nieuwe verflaag wilt geven, mag grondverf niet ontbreken.

Hout verven

Wanneer je hout gaat schilderen, zijn er twee bruikbare soorten lakverf: acrylverf en alkydverf. Bovendien heb je nog de keuze uit mat, glanzend en hoogglanzend. Deze keuze wordt vooral op basis van smaak gemaakt. Zo zijn er mensen die dol zijn op glimmende meubels en genieten van een hoogglans uitstraling, maar ook mensen die dit verafschuwen. Kies voor hetgeen wat het beste bij jou past, voor de kwaliteit hoef je het niet te laten. Iedere type lakverf is in principe van dezelfde kwaliteit.

De keuze tussen acryl- en alkydverf moet wél zorgvuldig gemaakt worden. Voor houten meubels die buiten staan is een lakverf op alkydbasis het meest geschikt. Dit is een goed dekkende en sneldrogende lak. Deze wordt ook vaak gebruikt door professionele schilders, omdat ze hiermee sneller een glad resultaat behalen. Acrylverf is op waterbasis en dekt moeilijker. Hierdoor is het noodzakelijk om het hout eerst goed te schuren, alvorens je de verflaag aanbrengt. Het voordeel van acrylverf is dat deze een stuk beter voor de gezondheid is en minder schadelijke stoffen voor het milieu bevat.

De juiste muurverf kiezen

Wil je binnenkort muurverf gaan kopen en weet je niet precies waar je op moet letten? Wij geven je een aantal handige tips:

Let altijd goed op de RAL kleuren. Bij standaardkleuren zijn er meerdere gradaties mogelijk. Dit is het beste te begrijpen als we als voorbeeld ‘wit’ nemen. Wit is niet verkrijgbaar in een enkele vorm. We kennen zuiver wit (RAL 9010), crème wit (RAL 9001), ivoorwit en ga zo maar door. Wanneer je op zoek bent naar een specifieke kleur is het belangrijk om goed op de kleurcodering te letten. Zo weet je zeker dat het de kleur is die je nodig hebt.

Lees de instructies goed. Verf kopen doe je altijd zo zorgvuldig mogelijk. Lees daarom ook goed de instructies op de achterkant van het blik. Vaak wordt er gesproken over verf op water- of terpentinebasis. Dit zijn termen die je misschien in eerste instantie niets zeggen, maar wel heel belangrijk zijn voor het correct aanbrengen van de verf. Deze termen geven aan hoe de verf verdund is en hoe deze eventueel nog verdund moet worden. Bij verf op waterbasis hoeft er verder niks meer toegevoegd te worden. Bij verf op terpentinebasis wordt meestal verwacht dat je de verf zelf nog aanlengt met terpentine.

Hoeveel oplosmiddel zit er in de verf? Dit lijkt in eerste instantie misschien niet zo belangrijk, maar wel als je gaat kijken naar de hoeveelheid schadelijke stoffen in de verf. Deze kunnen van grote invloed zijn op de gezondheid van senioren, zwangere vrouwen en jonge kinderen. Daarnaast zijn te veel oplosmiddelen ook nog eens schadelijk voor het milieu. Daarom is het goed om op te letten dat er weinig oplosmiddel is gebruikt. Neem je liever het zekere voor het onzekere? Kies dan voor verf op waterbasis, hierbij wordt er nooit met oplosmiddel gewerkt.

Beste muurverf voor binnen

Zero Clean mat muurverf
Zero Clean Mat muurverf | Verfsale.com

Clean mat van Zero is een klasse 1 schrobvaste dispersie muurverf voor binnen. De verf heeft een langere open tijd, binnen, op alle hechtende ondergronden die geschikt zijn voor dispersie verven, is makkelijk te verwerken met een vachtroller, blokkwast en ook airless verspuitbaar. Het geeft een mooie matte afwerking, te gebruiken op zowel wanden als plafonds voor woonkamers, keukens, natte ruimtes, spack ondergronden en is licht isolerend.

Beste muurverf voor buiten

Zero Fassade 95 Siliconharzfarbe

Matte, extreem weerbestendige siliconendispersie gevelverf voor alle stabiele ondergronden. Het is druppel- en spatwaterdicht en met zelfreinigende werking.
Het heeft een ingekapselde filmbescherming tegen organische aantasting.

Beste afwasbare muurverf

Sikkens Alphacryl Pure Mat SF

Sikkens Alphacryl Pure Mat SF kopen? | Verfsale.com

De Sikkens Alphacryl Pure Mat SF is een blijvend prachtige binnenmuurverf. Deze muurverf heeft een perfecte vloei en is schrobvast zonder opglanzen. 

Welke muurverf gebruiken schilders?

Zero Clean mat muurverf
Zero Clean Mat muurverf | Verfsale.com

Clean mat van Zero is een klasse 1 schrobvaste dispersie muurverf voor binnen. Het heeft een langere open tijd, binnen, is op alle hechtende ondergronden die geschikt zijn voor dispersie verven, is makkelijk te verwerken met een vachtroller, blokkwast en is airless verspuitbaar. Het geeft een mooie matte afwerking, te gebruiken op zowel wanden als plafonds voor woonkamers, keukens, natte ruimtes, spack ondergronden en is licht isolerend.

Benodigdheden schilderen

Om je muurverf klus goed te kunnen doen, heb je de juiste benodigdheden nodig. Wij raden je in elk geval de volgende schildersbenodigdheden aan: mengstokjes, tape, handschoenen, verfbakje en een goede verfroller. Deze basis set is voordelig te verkrijgen in combinatie met de Zero Clean Mat muurverf.

Professionele kwaliteit

Altijd de scherpste prijs

Gratis verzending vanaf €50

Beoordeling 9,9 (webwinkelkeur)