Meteen naar de content

Volg ons!

Gratis verzending vanaf €50

Onze verf is in bijna alle kleuren leverbaar

Mag je verven als je zwanger bent?

Mag je verven als je zwanger bent?

Als je zwanger bent wil je goed voor jezelf en voor je kind zorgen. Natuurlijk vraag je jezelf dan af of je tijdens je zwangerschap mag verven. Op het internet zijn er verschillende adviezen zichtbaar, maar bij Verfsale halen we jullie uit de onzekerheid met het enige goede antwoord.

Een zwangere vrouw mag zeker verven, mits er voldoende geventileerd wordt. Het maakt hierbij ook niet uit hoeveel weken/maanden je zwanger bent. Verf op terpentinebasis is wel schadelijk, maar dit geldt ook voor drank en tabak. Te veel is nooit goed, maar als je er met mate mee omgaat kan verven niet schadelijk zijn voor de baby. Op internet word je hierover nog wel is bang gemaakt, maar dit is niet nodig. De artikelen waarin grote schade zichtbaar zijn komt alleen voor wanneer mensen jarenlang in de dampen gewerkt of geleefd hebben. Wanneer je zwanger bent wordt je reuk natuurlijk wel versterkt. Dit kan ervoor zorgen dat je terpentine door de van nature scherpe en doordringende geur nu extra vindt stinken.

Is verven op waterbasis een groot verschil?

Drost Devetop PU/AC noblesse halfglans | Verfsale.com

Dit is zeker een goede optie. Ook in verf op waterbasis zitten giftige stoffen, maar alleen water vervliegt en dit is niet giftig. Het is nog steeds belangrijk om hierbij ook voldoende te ventileren. Dat het schadelijk is voor je baby is ook hierbij niet waar. Het grootste verschil zit in de geur en het gebruik van terpentine in reguliere verf.

Wij adviseren voor een mooie witte half glans de Drost Devetop PU/AC noblesse glans. Perfect voor strak lakwerk.

 

Is het een aanrader om te verven met een mondkapje?

Wij raden dit niet aan. Het is belangrijker om te zorgen voor een goed ventilerende ruimte. Een mondkapje kan vooral in de zwangerschap zorgen voor benauwdheid. Dit kan je het beste ten aller tijden voorkomen tijdens het verven.

Uitbesteden een slimme keuze?

Wanneer uitbesteden onder de opties voor je valt dan is dit zeker een verstandige keuze. Niet zo zeer om de zwangerschap, maar een ervaren schilder heeft op een professionele en duurzame manier in een mum van tijd jouw huis klaar. Iedereen zijn/haar vak natuurlijk! Met een professionele schilder boek je de mooiste resultaten. We raden aan om altijd meerdere offertes aan te vragen. De prijzen van lokale schilders kunnen namelijk behoorlijk verschillen.

Conclusie

Het is zeker mogelijk om kleine klussen te doen tijdens je zwangerschap. Zorg altijd voor voldoende ventilatie en vraag niet te veel van je lichaam.

Hopelijk weet je nu wat meer over verven tijdens zwangerschap. Heb je nu nog vragen, of ben je toe aan advies? Neem dan contact op met onze klantenservice. Onze specialisten staan klaar om je te adviseren.

Professionele kwaliteit

Altijd de scherpste prijs

Gratis verzending vanaf €50

Beoordeling 9,9 (webwinkelkeur)