Meteen naar de content

Volg ons!

Gratis verzending vanaf €50

Onze verf is in bijna alle kleuren leverbaar

Hoe lang kan je een blik verf eigenlijk bewaren?

Verfblik bewaren | Verfsale.com

Na een verfklus wil je natuurlijk het liefst de overgebleven verf bewaren en niet weggooien. Op een blik verf staat natuurlijk nooit een houdbaarheidsdatum, wat eigenlijk best makkelijk zou zijn. Over het algemeen kan je een blik verf vanaf de aankoopdatum nog twee jaar bewaren. Verf op terpentinebasis gaat langer mee, namelijk drie jaar.

Hoe kom je erachter dat je verf nog goed is?

Je herkent het vast wel. Een blik verf weggezet, maar eigenlijk weet je niet meer precies hoe lang die er al staat. Je kan er makkelijk en snel erachter komen of de verf nog bruikbaar is.

Er zit een verschil tussen verf op terpentine basis en verf op waterbasis.
Verf op terpentinebasis: In 1e instantie goed doorroeren. Als er een gladde substantie ontstaat dan kun je de verf gebruiken. Indien de bestanddelen niet meer goed mengen met elkaar dan kan je de verf niet meer gebruiken.
Verf op waterbasis: Water gedragen verf kan sneller bederven. Het is dan ook belangrijk dat de verf vorstvrij bewaard wordt. Wanneer de verf gaat stinken, dan kan je de verf niet meer gebruiken.

Velvorming kan ontstaan doordat er zuurstof bij de verf is gekomen. Het is dan ook belangrijk dat de verf goed afgesloten opgeborgen wordt. Wanneer er wel een vel op de verf zit, betekent dit niet gelijk dat je de verf niet meer kan gebruiken. Haal het vel van de verf af en roer de verf door. Roer nooit het vel door de verf heen. In de meeste gevallen kan je dan alsnog de verf gebruiken.

Lucht in het blik kan zorgen voor uitdroging van de verf. Een tip is dan ook om de verf in een kleiner verfblik te gieten en op deze manier te bewaren. Check de randen van het blik ook goed, wanneer de randen niet schoon zijn of onder het verf zitten kan er nog steeds lucht bijkomen.

Tip van Verfsale.com

Wanneer je een verfblik hebt gebruikt zorg er dan voor dat je de datum erop zet. Hierdoor kan je makkelijker checken of je de verf nog kan gebruiken. Aan de hand van de andere tips uit de blogs, zoals bijvoorbeeld deze, en kan je snel weer van start met de volgende verfklus.

Professionele kwaliteit

Altijd de scherpste prijs

Gratis verzending vanaf €50

Beoordeling 9,9 (webwinkelkeur)