Meteen naar de content

Volg ons!

Gratis verzending vanaf €50

Onze verf is in bijna alle kleuren leverbaar

Hoe krijg je verf van je handen af?

Verf van je handen | Verfsale.com

Je hebt het vast wel eens meegemaakt tijdens een verfklus. Na het schilderen zit er terpentine gedragen verf op je handen en dit wil je natuurlijk graag schoonmaken. Verf van je handen verwijderen is zeker niet moeilijk, maar het is wel belangrijk om geen terpentine te gebruiken. Menig mens gebruikt nog steeds terpentine om verf op terpentine basis te verwijderen. Dit adviseren wij vanuit Verfsale zeker niet. Het is schadelijk voor je gezondheid, zorgt voor droge handen en is slecht voor het milieu. Wij raden een veel milieubewustere keuze aan, namelijk olie. Plantaardig olie is een goed alternatief. Slaolie, olijfolie, zonnebloemolie of andere olie, het kan allemaal gebruikt worden om verf te verwijderen.

Stap 1: Smeer je handen in met de plantaardige olie

Stap 2: Pak een droge doek en verwijder daarmee de verf

Stap 3: Nawassen met warm water en zeep

Makkelijk en snel van je verf vlekken af!

 

Andere manieren om verf van je handen te verwijderen zijn:

  • Koffieprut met wasmiddel

    Een beetje koffieprut in combinatie met wasmiddel doet wonderen. Goed schrobben en je handen komen er weer helemaal schoon uit te zien.

  • Kresto handreiniger of Bison handcleaner scrub;

    Beide reinigingsmiddelen reinigen sterk vervuilde handen makkelijk en snel. Deze middelen kan je ook gebruiken voor het verwijderen van olie, teer en inkt.

  • Boter; Smeer je handen in met boter. Laat het daarna even intrekken. Vervolgens afspoelen met water en daarna nog eens je handen wassen met zeep.

Deze handige tips zorgen ervoor dat je geen terpentine meer hoeft te gebruiken tijdens het schoonmaken van je handen.

Handen al schoonhouden tijdens de verfklus

Voorkomen is natuurlijk altijd nog beter dan genezen! Wil je nou helemaal geen last hebben van verf op je handen tijdens of na een verfklus? Gebruik dan werkhandschoenen of latex handschoenen.

Professionele kwaliteit

Altijd de scherpste prijs

Gratis verzending vanaf €50

Beoordeling 9,9 (webwinkelkeur)