Meteen naar de content

Volg ons!

Gratis verzending vanaf €50

Onze verf is in bijna alle kleuren leverbaar

Geknoeid met verven

Geknoeid met verven? | Verfsale.com

Je bent aan het verven, maar nadat het een tijdje goed gaat, komt er toch een moment dat je knoeit. Erg vervelend natuurlijk, maar geen paniek! Je kan verf op verschillende manieren verwijderen. Het verschil zit in de ondergrond. Lees deze blog en kom erachter hoe je jouw geknoeide verfspetters het beste weg kan krijgen.

Verf uit kleding verwijderen

Je kan op verschillende manieren verf uit je kleding halen. Wanneer je watergedragen verf op kleding hebt geknoeid, is het handig om dit uit te spoelen met water. Als je daarna met een doek voorzichtig dept kan je de vlek verwijderen. Wanneer je verf op oliebasis hebt geknoeid, is het handig om de vlek zo snel mogelijk te bewerken met terpentine. Stop daarna het kledingstuk in de wasmachine en was deze op 40 graden. Dit helpt het beste wanneer je gelijk actie onderneemt na het knoeien.

Wanneer de verf al gedroogd is dan is de kans iets kleiner dat je de verf nog goed kunt verwijderen. Je kan dan het beste met een scherp voorwerp de opgedroogde verf er afschrapen. Let er hierbij wel op dat je het kledingstuk niet beschadigt. De resten kan je daarna verwijderen door een doek te drenken in terpentine en te deppen op de vlek. Als de vlek daarna nog niet weg is, kun je het kledingstuk het beste wassen in de wasmachine. Wanneer je terpentine hebt gebruikt is het wel handig om het kledingstuk apart te wassen. Een tip is natuurlijk om nooit je mooiste kleding voor een verfklus te gebruiken.

Verf van metaal verwijderen

Bij het verwijderen van verf op metalen objecten, heb je de keuze uit verschillende schoonmaakmogelijkheden. Je kan hierbij het beste kiezen voor een afbijtmiddel. Je kan hierdoor vaak de verfspetters gemakkelijk verwijderen. Laat het middel 30 minuten intrekken en vervolgens met een plamuurmes of krabber de verfresten verwijderen.

Je kan er ook voor kiezen om schuurpapier te gebruiken of om de verf te verwarmen. Als je de verf verwarmd hebt laat de verf los en kun je het gemakkelijk er afkrabben.

Verf verwijderen van glas

Wanneer je verf hebt geknoeid op glas dan is het belangrijk dat je als allereerst onderscheid maakt tussen natte en opgedroogde verf. Natte verf kan je makkelijk wegpoetsen met een oude doek en wat terpentine. Als de verf al opgedroogd is kan je het beste een glaskrabber of een plamuurmes gebruiken om de verf er af te krabben.

Verf verwijderen van de muur

Verfspetters kan je verwijderen door te werken met een verfoplosser. Je kan er ook voor kiezen om een staalborstel te gebruiken. Maak dan een sopje met warm water en soda en gebruik dit in combinatie met de staalborstel. Houd hierbij rekening met de ondergrond, er is een kans aanwezig dat je deze over moet verven.

Verf verwijderen van tegels

In tegenstelling van het verwijderen op andere materialen kan je bij tegels het beste eerst wachten. Je kan de verf van tegels namelijk het beste verwijderen als het opgedroogd is. Je kan makkelijk met een plamuurmes of verfkrabber de verf van de tegels schrapen. Als er toch nog restjes op de tegels achterblijven kan je dit verwijderen met terpentine.

Verf verwijderen van de vloer

Probeer verfdruppels die per ongeluk op de vloer zijn gevallen tijdens de verfklus zo snel mogelijk te verwijderen. Bij voorkeur wanneer de verf nog nat is, hierdoor kan het eenvoudig schoongemaakt worden met een vochtige doek. Wanneer de verf al opgedroogd is kan jet het beste gebruikmaken van olijfolie om de verf te verwijderen.

Voorkomen is beter dan genezen

Woodfield Time Safe Mask Duct afdekmateriaal kopen? | Verfsale.com

Zorg er dan ook voor dat je voordat je begint met de verfklus alles goed afplakt. Maak gebruik van een afdekzijl voor de vloer en waar nodig ook voor meubels. In het Verfsale assortiment hebben wij een afplakfolie met duck tape, de Woodfield time safe mask duct. Hierbij is het mogelijk om grote oppervlakten makkelijk en snel af te dekken. 

Professionele kwaliteit

Altijd de scherpste prijs

Gratis verzending vanaf €50

Beoordeling 9,9 (webwinkelkeur)