Meteen naar de content

Volg ons!

Gratis verzending vanaf €50

Onze verf is in bijna alle kleuren leverbaar

De zon schijnt weer, maar is het mogelijk om in de zon te verven?

Buiten schilderen in de zon | Verfsale.com

Het zonnetje komt al geregeld door, maar is het mogelijk om in de zon te verven?
Het is natuurlijk een stuk aantrekkelijker om buiten te verven in het zonnetje dan in de regen. In deze blog zullen we antwoord geven op deze vraag.

De ideale verf temperatuur

Het is erg belangrijk wanneer je buiten gaat verven dat je rekening houdt met de temperatuur. Als het namelijk te koud is, bestaat er een kans dat de verf niet goed opdroogt en niet goed hecht. Mocht de temperatuur te hoog zijn is de kans groot dat de verf te snel droogt en kunnen en scheuren of blaasjes ontstaan. De ideale temperatuur zit dan ook tussen de 10 en 25 graden.
Over het algemeen kan je dus altijd in Nederland wel verven. De enige uitzonderingen zijn wanneer het regent, vriest of bij uitzondering boven de 25 graden is. Check daarom altijd vooraf nog even het weer zodat je niet halverwege moet stoppen.

Verven in de zon of in de wind

Verven in het zonnetje kan soms nog wel wat nadelen meebrengen. Het kan vooral invloed hebben op de levensduur van jouw geschilderde oppervlakte. Wanneer de verf namelijk te snel droogt, ontstaan er blaasjes en scheurtjes. Het kan ook zwakke plekken veroorzaken wat na verloop van tijd lelijk gaat worden. Het is dan ook niet een aanrader om vol in de zon het schilderwerk te verrichten. Wanneer het buiten erg waait, is het ook geen aanrader. Het kan er namelijk voor zorgen dat zand gaat plakken aan jouw geschilderde werk. Door de wind is het ook mogelijk dat openstaande ramen en deuren dichtwaaien die je net geverfd hebt. Dit zal ook zorgen voor een minder mooi resultaat. Het voordeel is natuurlijk dat de verf wel sneller droogt.
In het arrangement van Verfsale.com zijn meerdere opties te vinden om buiten mee te verven. Wij raden vooral de verf van Drost, Zero en SPS voor buiten aan; kwalitatief zeer goede verf, gebruikt door de professionele schilder en voor een goede prijs.

Liever advies op maat? Neem gerust contact op met onze klantenservice.

Professionele kwaliteit

Altijd de scherpste prijs

Gratis verzending vanaf €50

Beoordeling 9,9 (webwinkelkeur)