Meteen naar de content

Volg ons!

Gratis verzending vanaf €50

Onze verf is in bijna alle kleuren leverbaar

De juiste verfkleur kiezen

Verfsale.com | Verfkleuren

De juiste verfkleur kiezen

De juiste kleur verf uitzoeken is altijd een lastige klus. Er zijn zo enorm veel verschillende kleuren en welke tint moet je kiezen? Als je dan uiteindelijk een verfkleur hebt uitgezocht hoe weet je dan of dit ook goed tot zijn recht komt in jouw interieur? Met deze blog helpen we je op weg om de juiste kleur te kiezen!

Effect van kleur op een ruimte

Denk, voor je begint met het uitkiezen van een kleur, eerst eens goed na wat je met de ruimte wilt bereiken. Heb je een kleine kamer die je graag wat groter wilt laten lijken of wil je juist hoogte creëren? De tint die je uitkiest kan hier namelijk veel effect op hebben.

Zo lijkt een ruimte breder door het plafond en vloer donkerder te maken dan de muren. Een lichte vloer en plafond met donkerdere muren maken een ruimte daarentegen juist weer hoger. Wil je de ruimte groter laten lijken? Kies dan niet voor een donkere achterwand. Dit zorgt er namelijk voor dat het lijkt alsof de muur dichter bij is, waardoor de ruimte minder diep wordt.

Naast het effect dat de verfkleur kan hebben op een enkele ruimte kan je met kleur ook twee aparte ruimtes scheiden of juist met elkaar verbinden. Lopen de kleuren horizontaal door dan worden de ruimtes met elkaar met verbonden en lijkt het groter. Door een verticaal verschil in kleur aan te brengen creëer je twee aparte ruimtes die van elkaar gescheiden zijn.

Invloed van kleur op emotie

Rood, geel of toch blauw in de slaapkamer? De kleur die je kiest, heeft invloed op de sfeer in de ruimte. Welke emotie een kleur oproept kan natuurlijk per persoon verschillen, aangezien iedereen een andere associatie heeft met een bepaalde kleur.

Over het algemeen worden rood, oranje en geel gezien als warme kleuren die emoties stimuleren. Blauw, grijs en groen zijn daarentegen koele kleuren die zorgen voor rust. Voor een slaapkamer of werkruimte kan je dus beter kiezen voor een koele kleur muurverf.

Kies voor een neutrale basis

Waar je 6 maanden geleden nog helemaal weg was van die blauwe kleur muurverf in de woonkamer, ben je er nu toch wel op uitgekeken en is het tijd voor iets anders. Herkenbaar? Misschien kan je dan beter gaan voor een neutrale basis en de kleur terug laten komen in de accessoires. Krijg je over een paar maanden dan weer de kriebels om de inrichting te veranderen. Dan schilder je gemakkelijk de potten, fotolijstjes of houten meubels in de nieuwe kleur van jouw keuze!

Laat je inspireren

Heb je een idee gekregen van wat je wilt bereiken met een ruimte? Ga dan online of in magazines op zoek naar inspiratie. 

Professionele kwaliteit

Altijd de scherpste prijs

Gratis verzending vanaf €50

Beoordeling 9,9 (webwinkelkeur)