Meteen naar de content

Volg ons!

Gratis verzending vanaf €50

Onze verf is in bijna alle kleuren leverbaar

Buiten schilderen in de winter?

Schilderen in de winter? | Verfsale.com

Tot welke temperatuur kan ik schilderen?

In de herfst of in de winter buiten schilderen verven of beitsen, soms zie je zelfs terwijl het vriest en met koud weer nog schilders buiten aan het werk. Misschien wil je zelf terwijl het koud buiten is nog buiten wat aan het verfwerk doen in het najaar. De vraag is of dat kan en wil je weten wat de nadelen zijn. In dit artikel gaan we hier wat dieper op in, om te zorgen dat je een goede keuze kan maken. Nu nog buiten schilderen in het najaar? Of liever wachten tot het voorjaar?


Tot welke temperatuur kan ik schilderen?

Inderdaad, je ziet ze soms op de steiger staan. Schilders die zelfs onder het vriespunt (of net erboven) nog de kwast in de hand hebben om een buitenboel van een nieuwe verflaag te voorzien. En zeker, als je zorgt voor de juiste omstandigheden én de juiste verf is dit nog heel goed mogelijk. Toch zul je als je het geheel beter bekijkt, ook zien dat er wel een aantal maatregelen zijn genomen om het resultaat te beïnvloeden. Als het goed is zal er altijd achter een zeil of een soort ‘tent’ geschilderd worden. Meestal worden er ook straalkachels gebruikt om de vorst buiten de afscheiding te houden. Soms verwarmt de schilder zelfs het houtwerk. Vorst en verf die aan het drogen is, gaan gewoon niet samen. Gebruik je de gebruikelijke (professionele) verf dan is de ideale temperatuur toch nog steeds 20 graden boven Celsius.

Welke verf is wel geschikt tijdens de kou?

Drost Devetaal Supreme hoogglans kopen? | Verfsale.com
Gebruikelijke, professionele verf is in de eerste plaats niet geschikt om bij lagere temperatuur of hoge luchtvochtigheid te verwerken. De droging wordt slecht, de verf zal te lang nat blijven. Toch zijn verffabrikanten tegenwoordig veel verder met het ontwikkelen van verf die ook bij zeer lage temperaturen verwerkt kan worden. Dit is speciale verf, zoals Drost Devetaal Supreme hoogglans. Deze verf kan verwerkt worden tot ongeveer 0 graden. De droging bij die heel lage temperatuur is dan nog steeds heel erg acceptabel. Het werk is na 3 uur stof-droog, na ongeveer 5,5 á 6 uur kleefvrij en na 16 uur overschilderbaar. Maar ook hierbij geldt dat de vorst er binnen die tijd er niet flink overheen mag gaan.
 

Kan je beitsen in de winter?Drost Devetaal Supreme Grondlak kopen? | Verfsale.com

Dat kan! Om met lage temperaturen buiten te schilderen is het belangrijk om goede omstandigheden te creëren en voor geschikte verf zorgen. Wij adviseren de Drost Devetaal Supreme Grondlak. Deze grondverf / primer beschermt deze verf tot 6 jaar met optimaal glans- en kleurbehoud. De droging bij 5 graden is: stof droog na 3 uur, kleefvrij na 5/6 uur en overschilderbaar na 24 uur.

Conclusie

Als je eerlijk advies wilt, dan blijf ik toch zeggen dat je heel erg op moet passen met het schilderen tijdens de kou. Ook al zijn er heel goede verven te koop, de omstandigheden blijven niet optimaal. Als je er toch aan begint, zorg dan voor goede voorbereidingen. Werk het liefste achter en onder een zeil. Dit houdt enigszins het vocht nog buiten. Vocht dat in de verf slaat tijdens het drogingsproces is niet goed voor het eindresultaat. Heb je geen andere keus dan het werk tijdens de kou aan te pakken? Neem dan een goede sneldrogende professionele verf zoals de Drost Devetaal Supreme hoogglans en als primer de Drost Devetaal Supreme Grondlak.

Heb jij vragen over schilderen in de winter? Mail naar info@verfsale.com of stuur een WhatsApp-bericht naar +31659333315

Professionele kwaliteit

Altijd de scherpste prijs

Gratis verzending vanaf €50

Beoordeling 9,9 (webwinkelkeur)