Meteen naar de content

Volg ons!

Gratis verzending vanaf €50

Onze verf is in bijna alle kleuren leverbaar

Alles wat je moet weten over schuren

Alles over schuren | Schuurpapier kopen? | Verfsale.com

Het is vaak niet iets waar je van tevoren naar uitkijkt, maar toch hoort het er ook bij. Als je een houten ondergrond gaat verven is het wel van belang dat het schuren gedaan wordt. Wanneer je de ondergrond van tevoren schuurt, zorgt het ervoor dat de hechting van de lak beter gaat.
Schuren zorgt er namelijk voor dat een oppervlak ruwer wordt waardoor de hechting verbetert en de kans op druipers kleiner wordt. Het wordt nog wel eens overgeslagen omdat men er op dat moment niet veel zin in heeft. We kunnen ook moeilijk zeggen dat schuren nou echt een leuke klus is. Het is alleen wel erg zonde wanneer dit taakje niet gedaan wordt. Het heeft namelijk echt een heel positief effect op het eindresultaat.

Hout schuren?

Wat al eerder is vernoemd is dat schuren ervoor zorgt dat het oppervlak ruwer wordt. Lakverf staat bekend om een minder goede hechting op gladde  ondergronden, dus nogmaals een reden om vooraf wel te schuren. De hechting gaat beter, het voorkomt druipers en geeft de kans om een zo mooi mogelijk eindresultaat te boeken.

Muur schuren?

Hout schuren is dus zeker een aanrader voor het beste eindresultaat, maar geldt dit ook voor een betonnen muur? Dit soort oppervlaktes hoef je over het algemeen niet te schuren. Wanneer er oneffenheden op het oppervlak te vinden zijn, dan is het een optie om plaatselijk de muur wel te schuren. Ook kan je bij grof of vers stucwerk ervoor kiezen om de muur iets gladder te maken.
Over het algemeen is het geen logische stap om je betonnen muur te schuren.

Uitleg over de korrel

Op schuurpapier vind je altijd een P terug gevold door een cijfer. Belangrijk om te onthouden is dat het cijfer staat voor het aantal korrels per één vierkante meter. Dit betekent dus dat een hoger getal fijner schuurpapier is en een lager getal bijvoorbeeld P60 grover schuurpapier is.

Hierbij een klein overzicht welke getallen staan voor het soort schuurpapier:

  • Grof schuurpapier: P60
  • Middel grof schuurpapier: P80 tot en met P120
  • Fijn schuurpapier: P120 tot en met P180
  • Zeer fijn schuurpapier: P200 tot en met P600

Advies en aanrader

Het advies is dus om zeker met een houten ondergrond vooraf te schuren. Het gaat uiteindelijk het beste resultaat op leveren waar je het meeste plezier van zou ondervinden. Wij raden zeker ons eigen Verfsale schuurpapier aan. Ons schuurpapier is makkelijk in gebruik zowel handmatig als machinaal. Te bestellen in een korrel vanaf P80 tot en met P220 voor het beste schuurresultaat en dit voor maar € 4,54. Liever advies op maat? Neem gerust contact met ons op.

Professionele kwaliteit

Altijd de scherpste prijs

Gratis verzending vanaf €50

Beoordeling 9,9 (webwinkelkeur)