Meteen naar de content

Volg ons!

Gratis verzending vanaf €50

Onze verf is in bijna alle kleuren leverbaar

5 leuke en handige weetjes over verf

5 leuke en handige weetjes over verf | Verfsale.com

Samen met de meubels in je huis bepaalt verf wel echt de sfeer. Je wil hier jarenlang plezier aan hebben. ‘Goedkoop is duurkoop’ dit motto gaat bij verf vaak ook wel op. Om jou toch een beetje te kunnen behouden van een miskoop hebben we deze vijf leuke weetjes op een rijtje gezet.

Hoe wordt verf eigenlijk gemaakt?

Verf wordt gemaakt in de fabriek. In een verffabriek mengen ze de verf met het pigment, het bindmiddel en het oplosmiddel in precies de juiste verhoudingen door elkaar. Bij een bouwmarkt heb je ook de optie om naast de standaardkleuren een eigen kleur te laten maken. Hierbij wordt standaard witte verf gebruikt en onmiddellijk pigment toegevoegd.

Verf op terpentine basis en op waterbasis

Tijdens het maken van verf is oplosmiddel toevoegen van groot belang. Vaak wordt water gebruikt als oplosmiddel voor verf die je binnen in huis gebruikt. Verf op waterbasis stinkt minder, droogt sneller en is ook beter voor het milieu. Terpentine is meer geschikt voor de klussen buiten. Vooral voor deuren en houten kozijnen. Voor buiten is het gebruik van verf op terpentine basis ook duurzamer, omdat het een stuk langer meegaat.

De verschillende finishes

De keuze is reuze als het aankomt op verf! Van mat naar glans tot satin echt voor ieder wat wils. Smaken verschillen natuurlijk en daarom zijn er ook zo veel verschillende soorten. Sommige mensen kunnen geen genoeg krijgen van glans terwijl de ander echt liever gaat voor een matte kleur. Soms staat een kleur bij bepaalde meubels ook gewoon veel mooier in satin glans dan in volledige glans. Kom je hier nou niet uit of wil je graag advies? Neem gerust eens contact op met onze klantenservice, dan adviseren we je graag hierin.

Kwaliteit

Zero CLean Mat Muurverf | Kwalitatieve goedkope verf | Verfsale.com

Er zit absoluut verschil in de kwaliteit van verf. Bij Verfsale zetten we ons echt in voor kwalitatieve verf voor een eerlijke prijs, zoals de Zero Clean Mat. De merken die je bij ons kan kopen zorgen absoluut voor de beste dekking en resultaten. Als je begint aan de verf klus dan wil je natuurlijk het liefst ook dat het in één keer goed gaat. De ondergrond waarop je verf heeft hier natuurlijk ook een belangrijke rol in. Als je over behang heen verft, is de kans groot dat je nog een laag moet verven. Behang zuigt namelijk best wat verf op.

Afneembare verfZero RenoTop Housepaint afneembare muurverf kopen? | Verfsale.com


De tip voor in een keuken of voor een kinderkamer kies voor afneembare verf. Als je deze verf aan hebt gebracht kun je daarna vlekken afnemen met een (licht) vochtig doekje. Vlekken die anders nog jarenlang zichtbaar zouden blijven in een hand omdraai weg. Kinderen die echt lekker kind kunnen zijn in hun eigen kamer zonder dat er snel weer opnieuw geverfd moet worden. Bij Verfsale is afneembare verf ook verkrijgbaar. Onze aanrader is Zero RenoTop Housepaint.

Professionele kwaliteit

Altijd de scherpste prijs

Gratis verzending vanaf €50

Beoordeling 9,9 (webwinkelkeur)